torsdag 10. april 2008

Protestfestivalen
Kanskje hadde det vært mulig å få gjennomslag for å boikotte OL i Beijing, hadde det ikke vært for disse menneskene.

Vi tenker da vi ikke bare på ledere i Kina, andre av denne verdens politikere eller representanter for sportsinteresser og selveste IOC.

Det var rett og slett ikke annet å vente enn at et så stort arrangement skulle få særinteressene fram fra hver tue, busk og loftskrok. Det er AP som melder dette i følge Dagbladet og en rekke andre aviser.

Ifølge AP skal det bli protester både mot Kinas håndtering av demonstrasjonene i Tibet, og landets støtte til regjeringene i Sudan og Myanmar. Dyreaktivister protesterer mot pelsindustrien i Kina. Nudister som mener de olympiske leker må gå tilbake til sin opprinnelige form - med nakne idrettsutøvere - er også ventet til demonstrasjonene.

Og så må vi ikke glemme Falun Gong-bevegelsen og protestene mot Kinas manglende oppgjør med Burma. Og sikkert enkelte som gjerne skulle hatt tilbake Terry and the Pirates.

Selv om nudistene nok ikke fulgte de gamle grekernes eksempel under fakkelflyttingen i San Fransisco, er den nakne sannhet at det ene mer eller mindre gode formål fort går i beina på det andre. Lettere innkrøkte i oss selv er det som så ofte mer besnærende å beskue sine særinteresser, enn å samles om et felles mål.

Før hovedbudskapet forsvinner i et generelt kakofoni mot Kina, minnes dermed om å støtte denne oppfordringen til boikott. Som nå er oppe i 141 underskrifter (and growing).

Ingen kommentarer :