søndag 18. august 2013

Takk for det, Wesenlund.

På en trist dag for alle som er glad i norsk humor er det heldigvis ingen grunn til å bruke mange ord på å fortelle hvem Rolv Wesenlund var.

Eller rettere sagt er, siden han skapte så mange udødelige skikkelser.
(Les videre her)

Priser og ordener for varme og vemmelige, frekke og festlige, kyniske og koselige sketsjer, bøker, roller og filmer er vel fortjent.

Wesenlunds ironiskabsurde stand up-show på 60-tallet, Leif Sonells første lesebok, skikkelser som feriebiskop Fjertnes, radioinnslagene i Hørerøret, sketsjene i TV-serien Og takk for det og filmene Mannen som ikke kunne le og Norske byggeklosser (fortsatt Norges morsomste film) ble en særegen kulturell bagasje for mang en guttesjel.

Selv om han senere aldri kom helt i nærheten og ble stadig mer mainstream norsk revy, var det også store øyeblikk i årene som fulgte, spesielt Fleksnes.

"Doble fustasjeopphengsforkoblinger", supperåd og "Dett var dett" er dagligtale. Fleksnes er et ikon, ikke bare i Norge. Tannlegestoler blir aldri de samme. Blodgivere fikk en skytshelgen.

Det kommer til å bli mange youtubeklipp i dag, her er noen av mine favoritter.
2 kommentarer :

MS sa...

Takk for et flott innlegg.

btw; digger bakgrunnsbildet ditt.

Bjørn Are sa...

Mange takk.

Så får vi håpe det kommer noen skikkelige utgivelser av Wesenlund på Blueray og slik, så man slipper piratvirksomhet per youtube.