onsdag 28. august 2013

Norge og konspiranoia

Det er bare å ta av seg aluminumsfoliehatten og hilse KonspiraNorge om konspirasjonsteorier i eller om Norge velkommen i landets bokhandeler.

Og mer eller mindre elektronisk på dette nettet alle snakker om, men få gjør noe med.

Boken er en til tider morsom, men oftere skremmende fremstilling av de merksnurrigste teorier om hvordan vi styres av skjulte krefter bak kulissene. Ingen ting er som det synes, du er kort sagt grundig lurt, dratt etter nesen, blindet og bedratt.

Og selvsagt er det Frimurerne/Vatikanet/Pentagon/Illuminatene som står bak, eller altså jødene.

Boken består av følgende kapitler som ikke bare er festlige:

1: Konspirasjonsteorier.
2: Hvordan konspirasjonsteorier sprer seg.
3: Forbildene. Den moderne konspirasjonskulturen blir til.
4: Konspirasjonsteorier kommer til Norge.
5: Vaksineaksjoner og UFO-konspirasjoner i det norske alternativmiljøet.
6: Nyhetsspeil, nyhetsspeil på veggen der.
7: Er Jens Stoltenberg jøde?
8: Tolerert konspiranoia. Den norske venstresiden.

Som del av konspirasjonen har boken fått god omtale av Asbjørn Dyrendal på Skepsis. La deg nå ikke skremme av det, heldigvis finnes mer ... edruelige tanker fra Dem Som Har Sett Lyset (TM).

Det Asbjørn Dyrendal prøver å få deg til å tro, er at boken er blitt
en utmerket guide, der forfatteren tar deg med på rundtur hos troende, i deres forestillinger og i forestillingenes historie. Han beveger seg fra kafébord, demonstrasjoner og foredrag til nettsteder og bøker, fra intervjuer med enkeltskikkelser til bredere undersøkelser og dykk ned i enkeltskrift. Politikken dekkes fra ytterste høyre til ytterste venstre, religion fra kristendom og islam til nyreligiøsitet, utdanning fra Nyhetsspeilet til Johan Galtung og enkelte av mine kolleger. Tekstene gir dybden og bredden i idéer, bredden i bakgrunn gir deres varierende sammenheng. Intervjuene plasserer holdninger og meninger hos levende (og høyst tilregnelige) mennesker og gjør stoffet dynamisk. 
Noen vil forhåpentligvis ikke oppleve at den er blitt dårligere av tre sider fra min hånd, om argumenter brukt av dem som hevder 9/11 var iscenesatt av krefter knyttet til den amerikanske regjeringen. Du finner dem på side 134-37 i celluloseutgaven.

På side 314-15 i samme utgave finnes tips for dem som ønsker nettsteder med faktasjekking av merkelige påstander eller av påstander som burde oppfattes som merkelige (men få gjør).

Det er hyggelig at ett av stedene som fremheves er Dekodet, altså bloggen du er på nå, hvis du
vil se nærmere på tvilsomme påstander som ofte fremmes om religion, kirkehistorie og det historiske forholdet mellom religion og vitenskap.
Boken lanseres med debatt på Litteraturhuset i Oslo i kveld, 28. august.

Vi vet at det der ute er krefter som gjør at du tror du er opptatt, men la deg ikke lure.

1 kommentar :

En sann skeptiker sa...

Sepsis ≠ skepsis...

http://www.youtube.com/watch?v=OMHssXzaY6Y