fredag 23. august 2013

Bokstavelig talt

Nå er jeg ikke den største tilhengeren av å lese Bibelen som om den var ufeilbarlig over alt, men siden nå enkelte mener dette, kan det være grunn til å kikke på det som regnes som mer oppegående bøker om temaet.

Muligens finnes det bedre på markedet enn Do Historical Matters Matter to Faith av James K. Hoffmeier og Dennis R. Magary, men de befinner seg ikke på min Kindle.

Forfatterne her er ingen hvem som helst og altså heller ikke naive literalister som svelger hva som helst bare fordi det er det første de tenker på når de leser et bibelvers.

Om ikke annet kan den være en befriende avveksling fra de mer ultramodernistiske og postmoderne fremstilllinger av historien, i og utenfor Bibelen.

4 kommentarer :

Hallvard N. Jørgensen sa...

Kan vere veldig lurt å få med seg også den seriøse konservative sida i "bibeldebattane" (mykje "vested interests" her og der i desse debattane). I så måte er denne boka god, trur eg.

Anonym sa...

Nei, nei! Jeg er allerede i trøbbel med kona om mitt Kindle-budsjett.

Svein

Bjørn Are sa...

Hallvard, ja, mye veide lodd her, men det ser man jo ikke bare i disse bøkene. Den alltid stimulerende/provoserende og tankevekkende Stanley Jaki (som jeg ikke har sett deg lese noe av?) tar den jo ut nærmeste motsatt. I hans apologi for katolsk tro lener han seg nesten vannrett bakover for å sverte Bibelen, og tilsvarende fremover for å rose Kirken.

Jeg synes begge varianter er fascinerende.

Bjørn Are sa...

Forståelig Svein, jeg skal forsøke å bare anbefale kjedelige bøker heretter.