lørdag 11. oktober 2008

Island


Skulle noen opplevde at det blir litt tyst på bloggen de nærmeste dagene, er en mulig forklaring at jeg reiser med jobben på studietur til Island søndag.

Nei, det er ikke bankkrise og horroropplevelser blant folk flest som skal studeres, men intet mindre enn telekommunikasjon, med spesiell fokus på IPTV.

Forhåpentligvis rekker vi innom en og annen historisk plass også, selv om tiden nok er i knappeste laget for slik. Til gjengjeld får vi vel med oss det berømte utelivet i Reykjavik.

Selv om nok ikke alle turdeltakerne har hatt som sin høyeste Island-drøm å tilbringe kveldene på Hard Rock Cafe.

6 kommentarer :

Anonym sa...

Husk å ta med robåter; i tilfelle flyselskapet eller flyplassen går konkurs under oppholdt. For ikke å snakke om hele landet.

Det er nok lite pengur der for tiden.

Når det gjelder iptv, så virker det for meg like interessant som iptelefoni; altså litt spennende, men ikke noe jeg orker å tenke på med det første.

Bjørn Are sa...

Kredittkortur er nok enda lurere, pengur minker i verdiur minutt for minutt.

IPTV er selvsagt akkurat så spennende som man gjør det til.

Men det er uansett atskillig mer spennende enn IP-telefoni som så langt bare er en billigere og dårligere utgave av POTS.

Anonym sa...

Ikke du som vant denne, vel?

Ingar T. Hauge sa...

God tur. Her er noen islandske fraser du kanskje får bruk for mens du er der (det er stort sett dette jeg selv kan):

*Beint-i-bilinn = Drive-through.
*Väffledeigh = Vaffelrøre.
*Raskat = Skjellsord, første stavelsen er tilnærmet lik på norsk.

Og ellers er det vel bare å slenge ut et villkårlig ord du husker fra sagaundervisningen på videregående.

Arnfinn Pettersen sa...

Det mye omtalte islandske nattelivet, ja. Som alle islendinger er forpliktet til snakke om i minst et kvarter når de møter barbarer fra mindre raserene strøk.

Terje E fortalte denne fra det mer rurale Island: Utenfor et skjenkested sitter en pent oppdresset og VELDIG beduget islending og kaster opp. Når han er ferdig, støtter dørvakten ham inn, setter ham på en barkrakk og ... bestiller en øl til ham.

Bjørn Are sa...

Vi opplevde nok ikke fullt så lokalkolorerte hendelser, muligens fordi vi valgte de mer celebre spisestedene, kronekursen (hva den nå egentlig er for tiden) tatt i betraktning.

Har aldri spist for så mange tusen kroner med lettere sinn.