tirsdag 7. oktober 2008

Ingen kodet tale

Selv om jeg nok ikke ser så mye øye til øye med Norge IDAG og har hatt mine uenigheter med Jørgen Høgetveit, er det godt å se at invitasjonen av David Irving til Litteraturfestivalen på Lillehammer i 2009, får sine pass påskrevet i stadig flere sammenhenger.
Til tross for klare dokumentasjoner på at jødeutryddelsen fant sted under 2. verdenskrig, har David Irving gjennom svært lang tid fornektet dette. Irving kommer til Litteraturfestivalen på Lillehammer nå i høst, og skal forelese omkring teamet ”Sannhet”.

Jørgen Høgetveit har fulgt Irving gjennom blant annet Sternstriden på 1980-tallet. Han er ikke overrasket over at denne holocaustfornekteren på nytt er kommet på banen. Det Høgetveit ikke forstår, er hvordan ledelsen for Litteraturfestivalen på Lillehammer kan invitere han.
Høgetveit kobler dette til det han kaller Stern-striden.
- Stern-striden var noe som raste over Norge i midten av 1980-årene, da en tysklærer brukte bladet Stern i tyskundervisningen. Formannen og nestformannen i skolestyret ble stilt for retten da flere ønsket å få bladet vekk fra skolens undervisning. I den sammenheng dukket også Irving opp som historisk ekspert, sier Høgetveit og fortsetter:

- Irving var en aktiv historiker da baldet Stern utgav Hitlers falske dagbøker - og godkjente dem som ekte. Europas største uketidsskrift på 1,7 millioner i opplag trykte den første av «dagbøkene» som viste seg å være falske. Man undret seg knapt, når en visste hvilken redaksjon Stern hadde. Blant annet sjefredaktør Henry Nanen, som under krigen var en konform nazist, i følge sjefredaktør Arthur Berg.
Høgetveit legger som vanlig ikke mye i mellom.
Denne mannen fornekter noe av de farligste og grusomste sannheter om menneskets handlinger i Europa: den systematiske og industrielle utryddelse av en hel etnisk gruppe, jødene. Gasskamrene var sentrale i denne ugjerning. Kommentarer sier at «Holocaustfornektelse er en trussel mot sivilisasjonen i og med at den raserer de historiske fakta for vår selvforståelse», sier Høgetveit.
Selv om han synes å være litt vel ivrig etter å koble Irving til "Stern-saken" og "åndskrefter", for ikke å si boksalg, er det flott å se hvor klart Høgetveit avviser invitasjonen.
Hva bør nå ledelsen for Litteraturfestivalen på Lillehammer gjøre?

- Jeg mener at den ikke har noe annet å gjøre enn å droppe denne talen til Irving. En tale som dette har ikke noe å gjøre verken på denne festivalen eller andre steder, sier Jørgen Høgetveit. Han anbefaler interesserte i å kjøpe Sternboken, og lese hvordan boken på en grundig måte avslører åndskreftene og mediamakten til Stern.
Så er spørsmålet om Høgetveit er personen som kan få Stig Sæterbakken til å omvende seg. Antagelig er det større fare for at han får vann på mølla.

Ingen kommentarer :