mandag 15. oktober 2012

Uvitenskapelig mobbing

En annen debatt det kan være greit å følge med på er om «Vitenskaplig» mobbing av alternativ medisin der Jens Lunden i åpningsinnlegget bl.a. hevdet at
NRK har i seks uker latt seg bruke av fysikeren Andreas Wahl som mobbeorgan. Wahl mener han med vitenskapen på sin side fritt kan komme med kategoriske og ondskapsfulle påstander om alternativ medisin.
Det har kommet flere gode svar og noen støtterklæringer.

Selv bidro jeg vel ikke direkte med sistnevnte med tittelen Uvitenskaplig mobbing av vitenskapsbasert argumentasjon? og teksten:
Dette er en av de pussigste og mest fordreiende påstander jeg har sett på Verdidebatt en stund.
Tvert i mot gjør NRK og Wahl en forbilledlig jobb det står respekt av og som noen og enhver kan lære av. Vi har lenge trengt en pedagogisk og prinsipiell motvekt mot ukritisk lefling i media med alternativbransjen, innbilt klarsynte og andre som ber folk betale for å bruke metoder og "medisiner" som ikke er dokumenterte eller som ikke trekkes fra markedet når det viser seg at de ikke virker.
Hvis Jens Lunden mener det finnes veldokumentert grunnlag for homeopati, huslesning eller annet som har vært belyst i Folkeopplysningen, er han fri til å legge dette fram til åpen debatt uten å beskylde andre for å være ondskapsfulle mobbere. 
Gjør han ikke det vil nok noen tenke at han begår uvitenskapelig mobbing av vitenskapsbasert argumentasjon. 
Kan nok bli en lang debatt her også, kjenner jeg de vanlig mistenkte rett.

Ingen kommentarer :