tirsdag 18. september 2007

Slaget på Stamford Brigde

Som student var en av avkoblingene i 1978 å gå fra lesesalen til nærmeste fotballbane. Det var stor stemning å se det lokale andredivisjonslagets midtukekamper. Spesielt når Viggo Sundmoen kom inn som superreserve på høyrevingen. Ikke minst var det morsomt at laget rykket opp i første divisjon.

Siden har de blitt der. Og kommet til Champions League 11 ganger.

Laget som rykket opp i 1978: Bak fra venstre: Tor Haugan, Rolf Maaø, Knut Torbjørn Eggen, Magnar Florholmen, Øivind Husby, Jan Hansen, Erling Næss, Arve Thunshelle, Viggo Sundmoen, Ola By Rise, Nils Arne Eggen og Kåre Rønnes . Foran: Svend Didrichsen, Thor Robert Johanssen, Håkon Jørgensen, Knut Børseth, Øystein Wormdal, Harald Sunde, Svein Grøndalen og Steinar Nilssen.

Apropos Grøndalen på bildet deltok jeg et par år etter 1978 i en fotballturnering i idrettsbygget på Gløshaugen for et lag fra elektrolinja, mot nettopp Grøndalen (viste det seg til vår lettere oppildning koblet med lammelse da vi entret banen) og andre på maskinlinja. Han var ikke kjent som den mest slepne teknikeren på landslaget, men lå nok på et noe høyere nivå enn andre studenter. Vi ledet 1-0 til han driblet seg gjennom og scoret. Deretter var det lettere totalkollaps for de mer halvtrente. Resultatet ? 1-4 i etter 2 x 15 minutter.

I går var motstanderen ingen ringere enn Chelsea. RBK-supportere er nok litt bortskjemte etter mange år i CL (nåja, en blandet opplevelse), for ikke å si med 17 seriemesterskap siden 1978 (det første av disse i 1985, to år etter at jeg hadde forlatt Trondheim). Men det var uansett godt å se gutan i aksjon i Europa igjen, etter en trøblete sesong. Jeg ble litt stolt, også uten barter.

Det er ikke til å komme fra at prestasjonene de seneste sesongene har svingt i takt med formen til Steffen Iversen. Likevel ble Chelsea holdt til uavgjort på Stamford Bridge, 1041 år etter Harald Haråde. Uavgjort - på - Stamford Brigde. Chelseas to stangskudd og 20 sjanser mot RBKs 3, er da bare detaljer. I det hele tatt, piece of cake.

Så får vi se hvordan Brann gjør det før RBK er tilbake i 2009.