mandag 11. mars 2013

Debattverdier

Så var det tid for en ny runde på Verdidebatt.

Temaet denne gang er det vi har holdt på med i noen dager om hvor tregt det er å akseptere forskning som viser at det ikke har vært noen stor og varig kamp mellom Kirken og vitenskapen.

Og som så ofte på Verdidebatt sporer det av.

Ikke minst er det ... interessant å se hvordan vanlige mistenkte er satt opp med den kjente og kjære refleksen, uansett tema, å bringe inn noe som kan avsløre kristen tro som tull - eller altså sette-kristne-fast-spillet som det kalles blant IT-utdannede.

At man sporer av er det ikke så nøye med.

Men så lenge det ikke mangler kristne som også bruker anledningen til noenlunde uavhengig av tema til å fremme sine kjepphester, ofte kreasjonisme eller endetid eller islam og/eller avkristning, er det nok ikke lett å unngå.

Men det styrker nok ikke debattverdien.

2 kommentarer :

Lars sa...

Ja, no vert du altso teken til inntekt for ID, ser eg. Dersom din mot-"debattant" har plassert deg i båsen reiligiøs, er du automatisk fråteken all evne til rasjonalitet, ser det ut som.

Fordi eigentleg er det ingen skilnad på deg og kreasjonistane. Uansett kva argument du kjem med, er det berre eit kvasi-rasjonelt ferniss over den fundamentalisten du innerst inne nadusynlegvis må vera, sidan du er plassert i religiøs-båsen. Kva nytte er det i å lesa bøkene dine, når ein allereide veit at du tek feil.

Er fyren rett og slett dum, eller berre so umåteleg forstokka i si dogmatiske tru?

Bjørn Are sa...

Aldri enkelt stille diagnoser på kjepphestryttere som har glemt at det er hestene som skulle hatt de skylappene...

At man leser ting inn i tekster ut fra bilder i bakhodet er ikke ukjent i verdenshistorien, og kan gi avslørende utslag, ja.