mandag 3. september 2012

Klar for Keith

Så er da kvelden snart over oss med lanseringen av skjebnefellesskapet Marc Bonilla, Keith Emerson og Terje Mikkelsens Three Fates Project som vi med glød og glede har omtalt tidligere.

Gjør gudinnene jobben blir det konsert med den norske trioen Elephant 9, samt en sesjon ispedd noen låter med Keith og Marc, støttet av Marineorkesteret.

Og Dekodet er ikke det eneste av sentrale norske media som har fått med seg dette.

Radio Ludo hadde en brukbar presentasjon.

Heavy Metal slengte seg på.

Dagsavisen slo til med dobbeltside på fredag.

Dagsrevyen kjørte på med et to minutters innslag samme dag (altså 31.08., 29 minutter ut i sendingen).

Fevennen var ikke dårligere på lørdag (kan kjøpes på nettet her) med en koselig omtale av Keith på besøk hos gode norske venner i Kongshavn.

Vårt Land stilte med forsiden og to sider (kan også kjøpes på nettet, her), med en presentasjon godt rettet mot avisas målgruppe når det er Kjetil Bjerkestrand som er sannhetsvitnet og som blant annet kan fortelle at det var Keith som lærte ham å spille med hjertet.


Hva er så grunnen til all denne medieomtalen? Sånn bortsett fra et knakende godt album og at min musikksmak alltid er seneste og største mote.

Mye handler nok om at dirigenten Terje Mikkelsen har gjort dette til en norsk greie, for ikke å si begivenhet.

Spar man på med en musikalsk legende som Keith og en anerkjent kar som Kjetil, koblet med pressekonferanse og utstilling på Teknisk Museum, lokale forhold og spennende størrelser som Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch i Kristiansand, får norske journalister mange knagger å henge tonene på.

Og bloggere mange linker.

3 kommentarer :

Even G. sa...

Knakende godt skrevet som vanlig. Tross Terje Mikkelsens norske pass, synes jeg han får deler av musikken til å låte svært engelsk. Hør på EE pt.1 f.eks. Oppe i hodet mitt er det urbritisk arrangert.

Bjørn Are sa...

Tror du er inne på noe der, selv om jeg bare har fått hørt dette to ganger, med et par måneders mellomrom.

Skal høre dess bedre etter når platen mottas i kveld.

Even G. sa...

Har spilt den regelmessig siden Fedex dukket opp på dørstokken på fredag. Tro meg - dette er en klassiker...i alle ordets beste betydninger. Lyden er likeså framifra!