søndag 29. mars 2009

Ved høylys dag

Vi fortsetter med noen bilder, denne gang selvsagt av spøkelser som til alle tider synes å stikke ut sin ekle- og ektoplasma. Vi orker ikke å legge dem ut, men du kan se dem her.

Nettavisen stiller uten snev av kriterier eller kritisk journalistikk (alt handler jo om å få treff i disse snåsatider, hvilket denne bloggen nå bidrar til), det ledende spørsmålet "Er dette et spøkelse?".

Korrekt svar er nei.

Ett foto av noe som er eller ligner på et menneske er ikke bevis for annet enn at det er eller ligner på et menneske. At det kan være personer, eller noe som ligner på personer, i skogen, på stranden eller på en slottsbalkong, for ikke å si på en dobbelteksponering, er verken nytt eller numinøst. Heller ikke hvis de er utkledde, eller ser ut som om de er det.

Men du verden så godt det viser hvor fort hvor mange tolker inn ting, basert på ledende spørsmål og selektive fotografier. Der vi vel og merke ikke ser hele situasjonsbildet (som hva som stod bak eller på skrå for eller over eller inne i hodet på fotografen, for ikke så si hvem som drev med practical jokes).

Og så får vi understreke at personen på bildet ser mindre ut til å ha på seg klær fra middelalderen enn fra renessansen.

Men i våre dager ser man jo middelalder ved høylys dag, straks man møter noe som er eldre enn år 1800. Eller muslimsk.

3 kommentarer :

svein sa...

Det er nå bedre å gå tur da, enn å henge over det derre tastatullet.
45 min rask stavgang i sola på Romerike! Spøkelsene hadde ikke mulighet til å henge med. Men det var en god ånd over det hele.

Bjørn Are sa...

Tok meg en joggetur selv gitt, snø og staver er ikke noe for meg - deilig.

Selv om det endte med besøk av eldste datter og isspising som nok overkompenserte mer enn noen smuler for kaloritapet.

svein sa...

Snø er egentlig ikke noe for meg heller, men den er nå her. 50 cm fortsatt på plenen.

Kaloritap er oppskrytt.