fredag 6. mars 2009

Hvem skal anmelde anmelderene?
Et knippe anmeldelser, for de google-hemmede.

Dagbladet: Tegneserien som fillerister superhelt-rollen - Derfor er «Watchmen» så viktig. Ingen terningkast for filmen så langt.

P3 - terningkast 5

Dagavisen - Supernihilisme - terningkast 6.

Morgenbladet - Atomalderens hevn - litt blandet til filmen, ingen terningkast.

Vi kan gjøre verre ting enn å sitere fra Dagsavisens anmeldelse, selv om den skrur forvetningene opp på et nivå som gir full garanti for å bli skuffet.
Hvem hadde trodd at vi en dag skulle få sjansen til å oppleve «Watchmen» på stort lerret? Det er også et mirakel at filmen er så til de grader kompromissløs, krevende, eksentrisk – og ganske så fabelaktig, men bare for godt voksne!

Mye kan sies om hvorfor de greske gudene har tatt skrittet til nåtidig popkultur og hvor mye superheltenes rolle har forandret seg på film de siste årene. Flere har tatt for seg hvordan maskerte forbryterbekjempere kunne fungert i et realistisk skildret samfunn, men ingen har gjort det med så stor innsikt og intelligens som «Watchmen». Den tolvdelte tegneserieromanen av britiske Alan Moore og Dave Gibbons gikk raskt inn i historien som en banebrytende klassiker i 1986. Times Magazine kåret serien til et av århundrets største litterære verk, og den er anerkjent som tidenes beste tegneserie.
Men det gir håp at den slaktes i God Kveld Norge - terningkast 2.

Tilbake til møtene.

3 kommentarer :

Ingar T. Hauge sa...

Det gir et stort håp at God Kveld Norge gir en toer. For siden når begynte vi å ta God Kveld Norge seriøst?

Øystein sa...

God Kveld Norge vet null om film med innhold. At de ikke liker en film, betyr antakelig at filmen har innhold - det kan fort være positivt :)

Skjønt, etter som alt som ikke har med kjendisskandaler å gjøre går over programmets fatteevne, er det vanskelig å slutte fra deres anmeldelse om det er godt eller dårlig innhold...

Bjørn Are sa...

Det gir absolutt håp. Kjentfolk som har vært ute på filmen i dag er rimelig overstrømmende for å si det lettere tamt.

Vi snakker da om Moore-fans og ikke godkveldere. Gleder meg altså fortsatt til tirsdagen, men må først gjennom en 50-årsfeiring i Trondheim.

Dermed gjenstår det bare å si god kveld.