tirsdag 10. februar 2009

Tidsklemma

Seminartid i morgen, med et - synes nå jeg - interessant tema, ”Kristentro i klemme”.

Hvor langt sekulariseringen er kommet, vises nok best ved at man lar en sivilingeniør stå for det teologiske perspektivet.

Uansett er bare å innrømme at jeg er litt i klemme over hva i all verden som bør sies i en slik sammenheng. Skal jeg tale mot hijab og utvidelse av rasismeparagrafen, eller for å snu noen smuler på den nye ekteskapsloven?Andektig dele Charles Taylors teser som alltid imponerer, men ingen forstår (aller minst jeg) - eller ta den helt ut med en Radical Orthodoxy? Og kan man noen gang glemme Aril Edvardsens vinkler på intellektuelle og opplysningstiden?

Må nok innrømme at det kan bli mest Chesterton og eget. Men tips mottas.

Og så har vi bøyd oss for overmakten - eller dråpen som fikk begeret til å flyte over - og blitt så sekulære at vi er begynt å twitre. Eller kanskje det hele bare er noe så forbilledlig som å kvitre fra hustakene?

Den som venter får se.

2 kommentarer :

Anonym sa...

Med det tidsrommet du er satt opp på planen, så er det vel begrenset hvor mye du har tid til å si. Hvis du samtidig skal prøve å gi en liten respons på det Skirbekk sier, så ville jeg satset på Chesterton og eget.
Det blir uansett en interessant hendelse å overvære, og jeg skal nyte det så godt jeg kan, med tanke på at jeg må betale 100kr for å komme inn.

Dekodete twitring kan bli spennende. Du er herved fulgt :)

Andreas sa...

Fikk ikke med meg seminarene, men hurra for ordene:

Hvor langt sekulariseringen er kommet, vises nok best ved at man lar en sivilingeniør stå for det teologiske perspektivet.

:)