tirsdag 17. februar 2009

Karita dekker seg ikke til

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Karita Bekkemellem stiller sterkt på listen over uttalelser som viser hvor blind man kan bli når man er enøyd.

Retorikken er kjent. Hvis det er noe som ligner, så er det likt. Dermed ender det med at Bekkemellem flyr bekkimellom. Bruken av hijab er det samme som kjønnslemlestelse, sier hun i Dagbladet .
Vi er imot omskjæring i Norge, og jeg har faktisk lyst til å sette dette i den samme kategorien, sier Bekkemellem, og viser til politihijab-debatten som har rast den siste tida.
Hun lar følelsene bestemme så mye at hun "fykende forbanna med en gang jeg begynner å snakke om det". Det er verken første eller siste gang at bestemte ideologiske vinkinger overskygger det saklige og seriøse. Spesielt ikke når vi snakker om det som ofte kalles for kjønnspolitikk.

Bekkemellem mener sammenlikningen er helt relevant.
- Dette handler om prinsippet om et fritt liv og at menn ikke skal få begrense kvinners seksualitet, sier Karita Bekkemellem til avisen og legger til at det er helt uakseptabelt at staten skal være med å bygge opp under dette.
Det er bare å gratulere henne med å skyte seg selv i foten.

Og håpe at rikosjettene ikke treffer resten av oss som protesterer på hijab i politiuniformen.

Se gode innlegg hos Oddbjørn Evenshaug og Den tvilsomme.

1 kommentar :

Anonym sa...

At Karita uttaler seg på den måten er som å blande epler og pærer, som politiker er hun ikke verdt så mye, ganske tannløs. På den andre siden debatten om forskjellige symbol-plagg og lignende er ganske på feil spor, her ligger i bunn og grunn et feislått "opprør" mot den norske samfunn som har i årevis stigmatisert og marginalisert minoriteter, vel norge har en sørgelig historie angående trakassering av minoriteter.
Jeg ser at muslimer i landet bruker hijab og lignende som et politisk brekkstang til annerkjennelse, det er feil å gi politisk undertoner til religioner, det "fungerer" i islamistiske land og undertrykkelsen som følger med, det hadde vært bedre å diskutere uten å blande religionen. Gutten som er rystet har sin egen agenda, han har levd som privilegiert i "sin" omkretst, og sjåvinistisk fodi han er "gutt" og det passer han utmerket,eller skjønner han ikke bæret av om hvordan såkalt likestillingen fungerer i norge.