onsdag 24. juli 2013

Oddekalv som selot

Siden lederen for Norges Miljøvernforbund har begynt å kose med konspirasjonsteorier, kan det gjøres verre ting enn å lese John Færseths oversikt over en del av dette i Vepsen-artikkelen Oddekalv har alliert seg med ekstreme!


Ikke minst er det  ... interessant å se en person med såpass klippekort i media støtte noen av de knekkesprøeste favorittene i konspirasjonshyllene.
Kurt Oddekalv forsvarer teori om at fly bevisst slipper ut giftstoffer i atmosfæren, men vil til tross for at han har sine mistanker, ikke si hvem som står bak.
Forøvrig hyggelig at artikkelen lenker til På sporet av chemtrails-konspirasjonen.

Dessverre er det noe stoff som aldri går ut på dato.

Nå er det ikke fullt så hyggelig at Oddekalv rett etter toårsminnet for Utøya-massakren spiller på hetsen mot Eskil Pedersen (se også klar refs i VG i ettermiddag).
Leder for Norges Miljøvernforbund Kurt Oddekalv blir kritisert for å lenke til et høyreekstremt nettsted der AUF-leder Eskil Pedersen angripes for å ha «stukket av» fra Utøya 22. juli 2011. Det aktuelle nettstedet har politianmeldt Pedersen for å ha etterlatt noen i maktesløs tilstand. På facebookveggen Oddekalv flere andre oppfatninger som hovedsakelig finnes på konspirasjons- og ektremistnettsteder.
Mens det er mer enn lettere uhyggelig at han vedgår at han ikke vet hva han driver med.
- Jeg er fullstendig upolitisk, og bryr meg ikke om hvorvidt dette er et ytre høyre eller ytre venstre-nettsted. Det jeg er opptatt av er at det ikke har blitt tatt noen debatt om Pedersens oppførsel. Han stakk av med den eneste båten til tross for at han hadde ansvar for barn ned i tolvårsalderen, likevel fortsetter han ”for full trøkk” i politikken. Det viser at det er noe alvorlig galt i det norske demokratiet.
Andre vil nok heller tenke at det er noe alvorlig galt når personer verken har kunnskap om nettstedene de linker til, aner hvem Tore Tvedt er eller klarer å motstå høyreekstreme og andres konspirasjonsretorikk.
Både vaksinemotstand, chemtrails og sterk kritikk mot Arbeiderpartiet er i dag viktige bestanddeler i det norske konspirasjonsmiljøet på nettet, der også høyreekstreme som Tore Tvedt har fått innpass.
 Dermed er det tvilsomt at Oddekalv vil la seg vaksinere mot slik.

Ingen kommentarer :