lørdag 13. oktober 2007

Kristenfundamentalisten Gore

Dagens ukeslutt inneholdt ikke bare viktige debatter som om poker burde bli OL-gren, men også mer perifere som hvorvidt fredsprisen ble utdelt til rett person.

Heldigvis slapp man til Frederic Hauge mot Erling Fossen, slik at debatten kunne få den riktige bredden. Den eneste vi savnet for å få frem nyansene, var Torstein Dahle.

Fossen var som vanlig ikke helt uvillig til å åpne slusene. Man kan ha mange grunner til å reagere på at Al Gore får fredprisen, og til å synes det tross alt ikke er helt halvgærnt. For Fossen var dette imidlertid et tragisk og farlig valg. Ikke nok med at Gore brente av mye drivstoff på å fly verden over med sitt lysbildeshow om ikke å brenne av for mye drivstoff. Nei, Gore stod for noe langt verre. Han var intet mindre enn kristen. Og siden han tok sin tro på alvor, var han kristenfundamentalist.

Og da snakker vi virkelig om en fare for verden. Alle vet at dette er den virkelig store trusselen. Dokubildet til venstre blir bare blåbær mot hva Gores gutter egentlig planlegger. Vi tenker da ikke minst på deres intense lobby for å fremskynde Armageddon gjennom støtte til Israel. De sper gjerne på selv med noen atombomber om andre skulle nøle. Det var derfor Gore gikk så hardt inn for krigen i Irak og siden har forsvart den så iherdig.

I USA er dette en svært utbredt, toneangivende og teokratisk gruppe som hater konstitusjonen. De viser i det hele tatt religionenes sanne ansikt, selv om kristenfundamentalistene selvsagt er de verste av alle. Slike ting er godt dokumentert av research-racere som Harris, Dawkins, Hitchens, Dennett og resten av HDHD-foreningen. Islamister og Al-Qaida blir bare smågutter i sammenligning. Takke seg til Krekar.

Vi får bare håpe at fredprisen gjør kristenfundamentalisten Gore såpass positivt innstilt til Norge at han starter endetiden noe lenger sør. Og venter til etter desember.

3 kommentarer :

Deerstalker sa...

Fnis. Det er festlig å se hvordan det går når man tar prismet man har brukt for å snakke om "muslimene" eller "jødene" og skaper seg gruppen "de kristne". Og alle de derre mener selvsagt akkurat det samme.

Eller i det minste burde de alle sammen mene det samme, som Hedningsamfunnet indignert har forklart oss i årevis. Og hva de derre mener (eller burde ment) er alltid det de mest ekstreme av dem mener.

Så hvis noen dispensasjonalistiske krisnte gærninger mener armageddon er rett rundt hjørnet, vel så mener aller (eller burde alle ment) det samme.

Akkurat som alle muslimer egentlig støtter terror. Eller alle jøder er del av Den Store Sammensvergelsen.

Rene idioter kommer derimot enkeltvis. Heldigvis. Det er mer enn nok med en Erling Fossen.

Forøvrig er jeg enig med VamPus, som har døpt om prisen Gore har fått til Blekkulfprisen. Og det er tross alt et fremskritt å spore. Denne gang gav de den ikke til en miljøverner som mener aids er den hvite manns verktøy for å utrydde afrikanerne.

Bjørn Are sa...

Fnis er bare fornavnet. Selv ville jeg nok trådd til med en fnys også.

Deerstalker sa...

Den øreklaffede fniser. Fnysingen tar hans tvilsomme venn seg av. Det er en grei arbeidsdeling.