fredag 3. oktober 2014

Gothpunk

Da er tiden kommet for Fantastisk lørdag, det årlige minnearrangementet for Johannes H. Berg.

Skulle du være i tvil om hvem vi snakker om, er det altså  hovedmotoren i norsk science fiction og fantasy-miljø frem til hans alt for tidlige bortgang for ti år siden.

Johannes brant sitt lys i mange ender. Han var en ustoppelig foredragsholder og fanzineforfatter, og langt over snittet aktiv som deltaker og ikke minst arrangør av et utall møter og kongresser knyttet til science fiction-foreningen Aniara og rolle- og brettspillforeningen Ares.

Det er ikke tilfeldig at han også var en av grunnleggerne av Norges Tolkienforening og konsulent for tekstingen av Ringenes Herre-filmene på norsk.

Siden han gikk bort har én dag i året vært satt av til arrangement som i stadig større grad er blitt en festival, med fra 40-100 deltakere.

Fra programmet som er lagt ut her, kan nevnes

1430: Det beste av de beste.
Hvilke SF- og fantasybøker fra de siste årene bør du absolutt få med deg, og hvorfor?  Kjartan Lindøe og Anette Lauen Borg i prat med hverandre og publikum.

1600: Middelalderen i science fiction - og motsatt.
Bjørn Are Davidsen om middelalder-SF fra Roger Bacon til Michael Flynn.

Det er til og med laget et kort lite oppslag om sistnevnte foredrag.

Og så er det selvsagt anledning til å kjøpe begge bindene av Minneboken for Johannes.

Som så ofte sier arrangørene det som trengs å sies:
Kom på Samfunnshus Vest lørdag 4. oktober for å treffe hyggelige med-fans og opplev et tettpakket program med science fiction og fantasy. Arrangementet er gratis.

Ingen kommentarer :