torsdag 29. oktober 2009

Berulfsens konspirasjoner

Så nærmer tiden seg for serien med nye og gamle konspirasjoner, behendig ledet av ikke ukjente Torkjell Berulfsen og med enkelte tross alt heller ikke helt ukjente bidragsytere og intervjuoffereobjekter.

Første program er på NRK 1 onsdag 4.11. med temaet Jesus og kristendommen, noe som altså enkelte av oss mener har noen grader av sammenheng.
Finnes det en stor kirkekonspirasjon som har styrt historien? Og finnes det godt bevarte hemmeligheter som Vatikanet vil gjøre alt for å holde skjult?

Flere konspirasjonsteoretikere hevder at Maria Magdalena var den som egentlig ble betrodd arven etter Jesus – men at hun ble stemplet som en demonbesatt hore og fortiet av Vatikanet.

Berulfsen har gått Jesus og kristendommen nærmere i sømmene. Finnes det kanskje hemmeligheter som ville føre til kristendommens fall hvis de ble kjent? Kan det være slik at Jesus muligens ikke døde på korset, men giftet seg og fikk barn med en blodslinje som fortsatt eksisterer?

Berulfsen besøker mange helligesteder, blant annet The Holy Land Experience i Florida, som er blitt kalt kristendommens svar på Disneyland. Der kan man se Jesus blir korsfestet og gjenoppstår seks dager i uken!
Med andre ord skjeløyde skråblikk så det myser etter under en heller ubønnhørlig sol, forhåpentligvis uten at man beveger seg for mye på skråplanet.

10 kommentarer :

Håvard sa...

Siden Davidsen deltar, er vel kvaliteten sikret?

Eller vurderte du noen sinne å ta en Willy?

svein sa...

Bedre enn at det blir stille om Jesus, mener nå jeg. Jeg har noen fantastiske samtaler over lunsjbordet hver gang denslags er i vinden.

Anonym sa...

Er den fornøyelsesparken reell, eller bare et rykte?

Bjørn Are sa...

Svein: Man skal ikke undervurdere lunsjbordet. Før 2004 var det f.eks. heller få som trakk fram kirkemøtet i Nokea over lunsjen, men nå er det nesten uvant at noen ikke gjør det.

Bjørn Are sa...

Snirkel: Den er nok reell ja, men jeg har ikke sett den. Og vet ikke hvem som... egentlig står bak.

Mitt kall var kun at svare, fra en stol på Plaza Telenor på Fornebu.

Håvard sa...

Kirkemøtet i Nokea?? Det har jeg gått glipp av - når var det det fant sted?

Var det der de vedtok at menn har sjel og bestemte seg for å skjule for ettertiden at apostelen Peter egentlig var bror av Pilatus?

Bjørn Are sa...

Oops, ja, et hittil ukjent møte. Med oppdagelsen av dette falt en rekke tidligere myter på plass.

Men ikke si det til noen.

Anonym sa...

Thanks for the tip!
Dan Brown

Bjørn Are sa...

Uæææhhh!

Anonym sa...

Don.t worry. You,ll be mentioned in the annotations ;D
Dan Brown

(Your password here is "rates"! In your dreams!)