fredag 4. september 2015

Ikke trasig debatt

Da ble det en runde på Verdidebatt igjen, ettersom redaksjonen spurte om jeg kunne legge ut den mer enn lettere aktuelle posten Trasig kristendom der.

Ser ut til at dette for tiden er det mest leste på Verdidebatt, med over 4 000 treff. Noe henger nok samme med diskusjonen med mange av de vanlige mistenkte - enten vi snakker temaer (Det ondes problem, Gud i GT, almengyldig etikk osv.) eller debattanter.

Det er bare å slenge seg på, selv om det er tvilsomt at jeg selv kan prioritere å svare på kommentarer etter dagen i dag.

7 kommentarer :

Peter sa...

Vel blåst! med kommentar #141 der borte.Bjørn Are sa...

Mange takk! Greit å blåse seg opp litt i blant.

Peter sa...

Og så blir en kanskje etter hvert litt lei de av debattantene som kjørte høy sigarføring med nye tema hele tiden, vil jeg tro.

Bjørn Are sa...

Stemmer, lot av høflighet være å si noe om den selvsagt latterlig dumme "de kristne er latterlig dumme"-tonen.

Bjørn Are sa...

Ellers ikke uventet at de neste kommentarene ikke tok poenget med å henvise til linker og litteratur. Makan til avslørende hersketeknikk å si at det ikke har vært presentert stoff fra fagbøker eller at jeg mener alle som har lest dette vil være enig med meg.

Spenstig at man unngår poenget som var et mer eller mindre fromt ønske om ikke å starte debatten fra scratch hver gang. I tillegg til at det altså gir en mer informert og mindre slitsom debatt om man slipper å bruke tid på å gi så mye inn med teskjeer hele tiden.

Ikke alle ville vært bare tålmodige om de skulle diskutere naturvitenskap med folk som hver gang må fortelles at det finnes bøker som argumenterer for at jorden ikke er flat.

Daniel Joachim sa...

"Den underliggende formodningen syne å være at alle verdens mennesker, filosofer og vitenskapsmenn inkludert, som ikke er kristne, bare rett og slett ikke kjenner til disse fantastiske argumentene som Davidsen kjenner til... men som han nekter å ta ibruk i diskusjoner her på VD. For argumentene finnes jo i bøkene, og det at han hevder at argumentene finnes og er gode burde tydeligvis være nok i seg selv."

Det ble dine hemmelige diabolske "formodninger" avslørt, Davidsen. Dette tidspunktet har jeg ventet lenge på.

Bjørn Are sa...

Søren, tatt på fersken!

Her er det bare å bryte sammen og tilstå at jeg har funnet på alt sammen for ikke å tape debatten.