tirsdag 11. februar 2014

Historie for altier

Da er det tid for ny Kjettersk Kjeller, onsdag 5. mars 2014 om

Fra Atlantis til Aldebaran:
Med UFOer gjennom verdenshistorien


Vi sakser fra forhåndsomtalen:

Fikk egypterne hjelp av marsboere til å bygge pyramidene? Eller kom UFOene fra Atlantis? Reiste nazistene til stjernen Aldebaran?

Enten du stikker innom bokhandelen, slår på History Channel eller tar en tur på Litteraturhuset kommer du fort over snodige spørsmål om historien vår.

Så avgjort.

Etter foredraget er det NM i tvilsom historie. Et panel som kjenner alle hemmeligheter i fortid og fremtid vil avgjøre hvem som treffer best i nåtid.

Med et så bra tema får man holde ut at forhåndsomtalen smisker seg frem til at 
Bjørn Are Davidsen er Norges fremste kjenner av denne genren av bøker og dokumentarfilmer. Davidsen har selv skrevet bøker som Da Vinci dekodet, og er kjent som en usedvanlig underholdende foredragsholder. Denne kvelden skal han både gi oss en innføring i hvordan genren har utviklet seg og kanskje gi oss en liten faktasjekk av noen av de friskeste påstandene.
Romfarerne samles onsdag 5. mars på den kamuflerte UFOen Katedralen i Parkveien 13. Dørene åpner kl. 19, og du må være 18 jordår og ha 70 norske kroner for å komme inn.

Noen smuler småsmak Atlantis og pyramider kan ellers konsumeres  her og her.

3 kommentarer :

Peter sa...

Kjettersk kjeller?? Høres skummelt ut.

Anonym sa...

Vet ikke om du følger diskusjonen, men hva tenker du om http://www.nrk.no/ytring/ingen-kommer-til-helvete-1.11540657 ?
Skjønner ikke helt logikken i argumentene her. Alle kommer til himmelen. Man har altså ikke frihet til å ikke tilbringe en evighet med Gud i himmelen. I tillegg, hvis alle skal til himmelen hvorfor er vi fremdeles på jorden? Kunne like godt sendt hele gjengen til himmelen nå da.

Bjørn Are sa...

Følger debatten med et halvt øye, mye posisjonering og sterke emosjoner.

Har tatt dette opp i noen bøker (Svar på tiltale og Eksisterer Gud) og stiller meg vel i en slags mellomposisjon.

Min erfaring er at nærmest uansett hva man skriver, så vil det bli forstått ut fra hva som ligger i bakhodet på leseren.

Veldig enkelt sagt er det slik at hvis Gud finnes følger både evig liv og en dom rimelig logisk av dette, dels som en følge av Det ondes problem (lidelsen vi opplever her på jorden må kunne kompenseres) og dels som en følge av at Gud er god og rettferdig (lidelsen vi forårsaker her på jorden må fordømmes).

Hvis Gud ikke finnes, er det selvsagt verken noe evig liv eller noen dom.

Så mener jeg at ut fra Bibelen (i stor grad basert på Lars Bergs analyser av greske og hebraiske uttrykk for et par generasjoner siden) at dommen ikke er evig pine eller noe slik, men at vi alle skal få den dommen vi fortjener (slik at verken Stalin eller Hitler eller Breivik eller andre slipper unna med en klapp på skulderen) og vil forstå og erkjenne hvor ille det de/vi har tenkt/sagt/gjort/unnlatt å gjort er.

Så vil en kjærlig og rettferdig Gud (som er hva Gud må være, om Gud finnes) selvsagt slik det står i Bibelen at alle skal bli frelst og jeg mener da også at Bibelen viser han går svært langt for å få til det ved selv å komme til jorden og dø på et kors, men at han ikke kan bryte med vår frie vilje og tvinge oss, hvis vi ikke vil.

Dermed vil de som ikke vil gå glipp av evig liv og møte "den andre død" (tilintetgjøres) etter dommen.

Dette kan og bør det selvsagt sies mye mer om, men det bør skje i en egen tråd for ikke å forstyrre denne.