fredag 11. oktober 2013

Gullaldermyter og annet gull

Da var omtalte artikkel om den "spanske gullalderen" i den mauriske middelalderen er en moderne myte ute i seneste nummer av Humanist som altså har slippefest mandag 14. oktober.

Det lokkes med foredrag om scientiologikirken basert på Torgrim Eggens anmeldelse i bladet av om nyere bøker om saken.
Scientologikirken har i løpet av sin levetid klart å bygge seg et moralsk ry fullt på linje med The Five Percent Community og Mafiaen. Men hvordan ser scientologien ut i dag? Og hva får medlemmene ut av å være scientologer? Forfatter Torgrim Eggen har lest de siste, heteste bøkene og sett film om scientologi og kommer for å snakke om det.
I kurven legges også et foredrag av Marit Simonsen.
Det er problemer innad i skeptikerbevegelsen. Det hele begynte for to år siden med et keitete sjekkeforsøk i en heis, som utartet til det såkalte Elevatorgate: en massiv krangel om kvinners kår i skeptikerbevegelsen der vi fikk se Richard Dawkins oppføre seg som et troll. Siden har det bare blitt verre, med voldtektsanklager som foreløpig siste omdreining. Marit Simonsen, tidligere leder for Skepsis, kommer for å snakke om sin artikkel om miseren.
Miseren Affæren braker løs kl. 18:30, men dørene til annen etasje over Dattera til Hagen i Grønland 10 (det som populært kalles Grønlandsleiret) åpnes allerede 18.

Bladet har med andre ord pussig nok også spandert spalteplass på andre bidrag enn mitt, slik det fremgår av forsiden og innholdsfortegnelsen.

Det er likevel så langt ikke innført nasjonalt forbud mot å lese om kjekling i den amerikanske skeptikerbevegelsen, sinte menn i Cyberspace, transhumanisme, scientologi eller konspirasjonsteorier.

Ingen kommentarer :