mandag 12. april 2010

Pollestad står fram

Siden nå Pollestad selv står fram i offentligheten som pateren som er anklaget for voldtektsforsøk, eller i det minste "forsøk på seksuelle tilnærmelser" som han selv sier det i et forsvarsskrift i Aftenposten, kan vi også her nevne hans navn.

Og ymte frempå med at det skal bli spennende å følge medias tilnærming til saken.

I forrige uke var gjennomgangstonen at Den katolske kirken så gjennom fingrene med seksuelle overgrep og ikke tok anklager om dette på alvor.

Kan vi ende opp med at tonen i stedet denne uken blir at Kirken overreagerer i møtet med slike anklager, eller i sin sleskhet har utnyttet dem som en beleilig unnskyldning for å bli kvitt uønskede krefter?

Uansett kan vi trygt regne med at den ikke vil få positiv omtale, eller at ingen vil gå tilbake på tidligere anklager.

For kirken er og blir en levning av middelalderens mørke. Den trodde jo til og med at jorden var flat og bekjempet de som mente noe annet.

2 kommentarer :

Håvard sa...

Pollestad hadde knapt noe annet valg enn å stå fram - de detaljene som er gitt i Vårt Land og andre medier har jo vært så detaljerte at de egentlig bare kunne gjelde 1 person...

I denne saken er det ord mot ord, og vi som er utenforstående kan bare registrere at partene har forskjellige oppfattelser av hva som har skjedd.

Et viktig poeng er det imidlertid viktig å nevne: Det er ikke snakk om mindreårige i denne saken, uansett hva som har skjedd. I verste fall dreier det seg om en person som har misbrukt sin stilling. Det er selvsagt ille nok, men er noe vesensforskjellig enn pedofili. Jeg kommer til å fortsette å lese Pollestad, og setter fortsatt stor pris på hans penn.

Dessverre blir alle slags hendelser sauset samme i den samme gryta i denne saken. Men det finnes også gråsoner, dumhet og svaket. Det er noe annet enn ondskap.

Bjørn Are sa...

Ikke uenig i dette.

Men det blir altså interesant å se om media begynner å bli mer edruelige og klarer å nyansere bildet av Kirken nå som en kjendispater med pennen i sin makt er involvert.

Lurer på hvem som blir først ute med oppslag som rydder opp og dementerer de verste brølerne.

Ikke veldig optimistisk, selv om VL i dag hadde et nytt brukbart oppslag om ikke å generalisere (som altså bare er én av grøftene media har gått i).