torsdag 4. februar 2010

Skriblerier i øst og vest

Når noen en stund har kunnet glede seg over å slippe lange innlegg på Dekodet, er forklaringen at skrivearbeider i stor grad har foregått på andre  arenaer. Sammen med mer enn noen snev av senebetennelse har det bidratt til at tempoet altså vært atskillig roligere her på bruket (og på en del andre) enn til vanlig.

Etterhvert har imidlertid resultatene begynt å vise seg, og ikke bare i armene.

For det første handler det om en norsk oversettelse av Stefan Gustavssons Om Jesus og Jonas, som altså er en kortfattet, men klartenkt kommentar til Jonas Gardells bestselger om Den historiske Jesus.

Videre snakker vi om Messias og mytene, skrevet for Theofilos (#2/2009), et nystartet norsk-svensk tidsskrift med det muntre mottoet “För att troende människor ska tänka och tänkande människor tro”.

Om en uke eller så slippes bokprosjektet Troverdig tro, der jeg dels har skrevet selv (om noe så utidig som gudsargumenter) og dels har vært med i redaksjonen (en interessant oppgave, ikke minst å se hvordan enkelte taklet tilbakemeldinger). Dette er en bredt sammensatt bok på Luther forlag med bidrag fra ulikt hold, som hver på sin måte berører spørsmålet om tro kan være troverdig, eller - sagt på en annen måte - handle om (ahem) virkeligheten.

Det som har tatt mest tid (og der korrekturlesningen pågår for fullt denne uka, grøss og gru) er imidlertid et helt annet prosjekt. Da jorden ble flat - mytene som ikke ville dø er en sterkt utvidet (flere nye kapitler veier mer enn nok opp for at en del av de gamle er tatt ut) og kraftig omarbeidet utgave av Da kvinnen fikk sjel - og andre historier. Mye vann og vås har rent i havet siden 1998, og mer eldre er oppdaget. Etter planen kommer boka ut over påske.

Midt i lanseringen av et produkt på jobben og en anmeldelse av seneste Einstein-biografi, så nok for nå. Skal tross alt rekke en artikkel for Lys og liv, et intervju om konspirasjonsteorier som kristne faller for og et forord til en av disse Donald-årgangsbøkene.

5 kommentarer :

Håvard sa...

Bjørn Are - dårlig gjort å gjøre dette mot lommeboka til oss som er dine groupies...

Ja, ja, da er det vel bare å slakte sparegrisen og skaffe seg nyutgivelsene. Selv om vi har alt det gamle fra før...

Bjørn Are sa...

Takk for den;-)

I tilfelle det skulle være en misforståelse snakker vi egentlig ikke om en nyutgivelse i noen veldig meningsfull forstand.

"Da jorden ble flat" er en ny bok, selv om den har den forrige som utgangspunkt. Selv når enkelte kapitteltitler er de samme, er de skrevet om og lagt inn mye ny tekst slik at det er unntaket om du finner et avsnitt som ikke er omskrevet.

Bør nok utlyse en konkurranse: Finn avsnittet som er likt!

Lars sa...

Aha. Ettersom bloggen låg so godt som livlaus i fleire dagar, byrja eg so smått lura på om Bjørn Are ikkje var heilt Bjørn Are for tida. So viser det seg altso at han for ei stund berre har vore endå meir Bjørn Are enn vanleg.

Velkomen attende Bjørn Are :-)

Ståle sa...

Wow, imponerende hvor mye du rekker! Lykke til med den nye boka.

Asbjørn Dyrendal sa...

Gratulerer med utførte runder og lykke til med neste.

Det er sånt aktivitetsnivå som får meg til å prise late dager på jobb og protestere når noen synes jeg holder høyt tempo...