torsdag 30. august 2007

Charles Williams filmatiseres?

Tross flommen av filmproduksjoner basert på fantasy og tegneserier, er det nok ganske overraskende at turen nå ser ut til å ha kommet til Charles Williams (1886-1945). Skulle du ikke kjenne ham, snakker vi om en av de mest begavede og minst kjente forfatterne i det 20. århundre - altså en ganske vanlig kombinasjon.

Men det var aldri noe helt vanlig over Williams. Vi kan dermed henlede oppmerksomheten mot websiden til The Charles Williams Society, med ingen ringere enn erkebiskopen av Canterbury som president. Williams var en kort periode med i The Inklings, denne uformelle foreningen med ikke helt ukjente C. S. Lewis og J.R.R. Tolkien som sentrale skikkelser, og der formålet ved siden av å storkose seg med god drikke, var å lese høyt fra stoff man skrev på i øyeblikket.

Slik beskrives Williams på selskapets sider:

He was, however, a figure of enormous interest in his own right: a prolific author of plays, fantasy novels (strikingly different in kind from those of his friends), poetry, theology, biography and criticism. He worked nearly all his life for the Oxford University Press, also lecturing extensively on English literature for evening institutes and latterly for Oxford University. Much of his critical writing grew out of this activity. His seven novels appeared from 1930 onwards; unlike much fantasy fiction, they deal not with imaginary magical worlds but with the irruption of supernatural elements into everyday life. A legal officer has bequeathed to him the original set of Tarot cards; the investigation of a murder in a publisher's office merges with the rediscovery of the Holy Grail; the ghost of a girl killed in an accident helps thwart a plot for world domination...
Det er visstnok Ralph Winter som skal filmatisere All Hallows Eve. Winter arbeider også med The Screwtape Letters , som lanseres om et drøyt år, og har tidligere vært involvert i alt fra X-Men til Lost. Vi får bare håpe det hele ikke er et eksentrisk pr-stunt.
Det er bare å krysse fingrene og folde hendene for at dette ikke blir ren helligbrøde og hollywoodisering. Selv om verden aldri vil bli helt moden for så eksentriske og engasjerende figurer som Williams, har det skjedd mirakler før.

I mens anbefales Heaven's War, en av de mest originale tegneseriene (selv om den ikke nådde opp på ti på topp listen under) fra de seneste årene. Året er 1938. Charles Williams kjemper sammen med Lewis og Tolkien mot satanisten Aleister Crowleys onde planer. Og hvor sluttkampen står?

Selvsagt i Rennes-Le-Château, stedet som inspirerte "Hellig Blod Hellig Gral".

4 kommentarer :

Kjetil Kringlebotten sa...

Interessant. Dette får meg til å huske tilbake til ein Harry Potter-diskusjon der ein person som forguda Charles Williams kritiserte Rowling for å setje historia si inn i england og ikkje i ei fantasiverd.

Bjørn Are sa...

CW-fans er kanskje oftere eksentriske enn konsistente;-)

Deerstalker sa...

Hm. Charles Williams er en av disse mennene jeg har lest mye om, men aldri fått rotet meg til å lese. Jeg tolker deg dithet at jeg heller burde gjøre det, enn å lese enda en av Tolkien-analysene som holder på å velte over meg i bokyllen. Right? Right.

Bjørn Are sa...

Right, men husk - eksentrisk!