onsdag 7. mai 2014

Mystikk i rotekjelleren

Tviler du på hvem som styrer verden? Har du ikke fått med deg mesterene som trekker i trådene? Som bestemmer hva vi skal tro, tenke og mene om Atlantis og rotekte spiritualitet, ufoer og rotraser?

Og mye annet rot.

Da er du midt i målgruppen for avsløringene på  Katedralen Pub & Spiseri i Parkveien 13, 0350 Oslo, i kveld 19:00.

Professor Olav Hammer ved Syddansk universitet trekker vekk teppet som skjuler sannheten om Verdens hemmelige mestere: Madame Blavatsky og teosofien.

Vi gir ordet til blurben på facebook-eventet:
I en tid da kvinner skulle ses men ikke høres var Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891) storvokst og brautende, røyket som en skorstein og bannet som en sjømann. Blavatsky påsto at hun hadde besøkt det hermetisk lukkede Tibet, der hun møtte verdens hemmelige mestere. Hun ble innviet i mesternes hemmelige lære, og mesterne fortsatte å sende henne nye innsikter via brev som materialiserte seg i løse luften. Innsiktene om reinkarnasjon og astrologi, biologi (Darwin tok selvfølgelig feil) og livet på Atlantis ble skrevet ned i enorme bokverk med titler som Isis Unveiled og The Secret Doctrine.

Ved å samle folk som var like fargerike enn henne selv startet hun Det teosofiske samfunn, og ble en innflytelsesrik kultfigur. Madame Blavatskys lære har påvirket alt fra naziokkultisme til indisk frigjøringskamp, UFO-bevegelsen til Steinerskolen. Men mest av alt er hun både okkultismens og New Age-bevegelsens bestemor.
Og du får mer enn foredrag. 
Som vanlig blir det mat, drikke, hyggelig selskap og musikk i Katedralen i Parkveien 13 (lokalet ligger i en sidegate). Selve arrangementet begynner kl. 19, og du må være fylt 18 år og være villig til å ofre 70 kroner for å bli innviet i de himalayiske mahatmaenes skjulte kunnskap.
En betaling du ikke kan bade deg ut av ved inngangen.

2 kommentarer :

Lord Bassington-Bassington sa...

Takk for omtalen! Håper vi ses i kveld!

Bjørn Are sa...

Det skal du ikke se bort fra. Noen må i hvert fall rapportere til mesterene.