mandag 5. november 2012

Vitenskapelig helg

En liten fot i baken som det heter, etter en helg med tre foredrag med relativt ulike perspektiver på spørsmålet om tro og vitenskap.

Det første var om Dante og middelalderens verdensbilde. Ut fra dem jeg snakket med i pausene og inntrykk fra en av de andre foredragsholderne, er det tydelig at dette er et område mange kan lite om, inkludert overgangen til et moderne verdensbilde.

Det kan dermed være fare for opptil flere bloggposter i ukene framover.

De to andre foredragene var om tro og vitenskap generelt på ungdomsfestivalen Get Focused. Det er i det hele tatt imponerende å se hvor viktig arrangørene av kristne stevner oppfatter forholdet mellom tro og tanke for tiden.

Det var opprinnelig meningen å bruke en drøy time og deretter en spørsmålsrunde, men siden det var eneste seminaret i går og stor interesse ble det på kort varsel endret til to like foredrag på tre kvarter slik at flest mulig fikk det med seg (det kom over hundre på begge foredragene) .

Dermed relativt heseblesende og lite tid til oppklaringsspørsmål.

Siden jeg ikke akkurat støttet et kreasjonistisk ståsted ,var det ikke til å unngå at det kom en og annen kommentar fra en kreasjonist eller to i salen.

 Det kan dermed være fare for opptil flere bloggposter om også dette i ukene framover.

Ingen kommentarer :