mandag 12. november 2012

Svar på tiltale

Da er det lagt ut et lenger og noe annerledes notat over hos tankesmien Skaperkraft, knyttet til noe av stoffet i Svar på tiltale som altså som nevnt noen ganger lanseres i dag.

Siden de første avsnittene ikke er veldig annerledes fra det vi la ut på Verdidebatt, stykkes de neste opp som følger.
Det er ikke vanskelig å male dommedagsstemning enten vi er for eller mot kristen tro. Noen vil tenke at det er ille at noen i det hele tatt tror på Gud, andre vil tenke at det er ille at så få tror. 
I kjølvannet av 22/7 viste en serie artikler i Vårt Land at fem av syv av partienes ungdomsledere ikke var kristne. De oppfattet kristen tro verken som relevant eller rasjonell. I tillegg hadde flere møtt kristne som stod for etiske eller politiske synspunkter de ikke kunne akseptere.
Når kristen tro heller ikke appellerte til fornuften eller følelsene fristet det kort sagt mer å melde seg ut av enn inn i klubben. Og selv om man velger å fortsette som medlem, og noen fikk et mer positivt syn etter kirkens deltakende rolle i sorgarbeidet etter Utøya, tilhører dette det som på markedsspråket kalles et lavinteresseprodukt. 
Undersøkelser viser ikke overraskende at mange av det store flertallet som ikke stemte ved kirkevalget i 2010 rett og slett ikke brydde seg om hva kirken drev med. Kristen tro er ikke akkurat i vinden i Norge. Mange bevisste tar avstand og resten bryr seg ikke.
Skulle du ikke være for brydd til å bry deg, er det bare å klikke seg over.

3 kommentarer :

Ingar T. Hauge sa...

Sitter og leser hele sulamitten nå i påvente av kveldens begivenhet, og så langt er det spennende lesning.

Lars sa...

Bra blurb, BAD!

Boka kom i posten i dag, og eg har berre lese baksida. Fin attest frå ein (gamal-)ateist ;-)

Dei som ikkje skjønar kva eg snakkar om kan kjøpa boka.

Bjørn Are sa...

Mange takk, vi måtte bare sikre oss at det i hvert fall var noe bra tekst i boka.