søndag 1. februar 2009

Tredje Narnia-film!


Enten det nå er Obama eller Snåsamannen som står bak, er det godt å se at det begynner å ligge til rette for at Voyage of The Dawn Treader likevel blir filmet.

Enkelte av oss fikk nok noen sterke anfall av bekymring da Disney-konsernet trakk seg ut av prosjektet før jul, men nå synes de lurere revene i Fox å sikre en bedre utgang.

Kanskje betyr det også at man vil skjelne mindre til cash enn kreativitet, i motsetning til hva som dessverre til tider var tilfellet med Prins Caspian.

Det gir ihvertfall håp å se hvilken retning lyskasterne til Fox peker.

11 kommentarer :

Ingar T. Hauge sa...

Visste faktisk ikke at det var fare for kansellering av den neste filmen, men dette er jo gledelig lesning. Og nå vil vel også prisen på DVDen synke i normalt tempo, siden Disney har en tendens til å overprise sine filmer.

Anonym sa...

Du kan trygt seie at du ikkje var den einaste som holdt på å sette julematen i vrangstrupen etter å ha lest nyheter på narniaweb. Uten at eg dermed er ekstremt optimistisk med tanke på å få ei god filmatisering av boka VDT.

Bjørn Are sa...

Paradokset er at VDT er den mest visuelle av bøkene, og samtidig den som er vanskeligst å filme.

Morsomt om de skulle lykkes.

Arnfinn Pettersen sa...

Nå ble jeg nyskjerrig: Hva er det du synes er overdrevet kommerst med Prins Caspian? Jeg synes den var en i hovedsak trofast og respektfull filmatisering av boken. Skjønt tilleggene var ikke så vellykkede, men der var problemet heller at boken er ganske begivenhetsløs. De måtte legge til noe.

Mad Mullah Hastur sa...

Supert! Takk for tipset! Då kan eg oppdatere N4F og andre stader i løpet av kvelden!

Bjørn Are sa...

Arnfinn:

Det er akkurat disse tilleggene som jeg til tider fant litt vel kommers-orienterte.

Flyangrep på borgen...?

Forsøk på snikmord av Miraz...?

Men, feiende flott visuelt, det skal de ha. Og jeg ser den gjerne igjen, også den LOTR-inspirerte elvescenen.

Arnfinn Pettersen sa...

BAD: Jeg synes i grunnen ikke de fremstod som særskilt kommerse, heller dårlig gjennomtenkt og dårlig motvierte. Flyangrepene var den eneste måten de kunne overkomme avstandene på på den manglende tiden.

Men teit var det.

Bjørn Are sa...

Nuvel.

Hvis du mener at denne type spektakulære og ulogiske tillegg, ikke på noen måte var kommersielt motivert, men kun et uttrykk for en dypere forståelse av transportvilkårene i Narnia, bøyer jeg meg for det.

Men jeg tviler nok på at de var lite gjennomtenkte.

Anonym sa...

Prins Caspian var flaut. Hele den greien med romantikk mellom prinsen og den ene jenten var kunstig. Håper på en bra treer som kan få roet det hele i land!

Anonym sa...

Min storslåtte (og svært gjennomtenkte) teori er at filmskaparane har tatt til etterretning at spørsmålet "Why didn't they use the eagles?" blir stilt av stadig nye generasjonar av Tolkien-lesarar, og laga ein film der dei gjer nettopp det. Måten det blei mottatt er i grunnen svar nok på spørsmålet.

Bjørn Are sa...

Tiltredes.