tirsdag 7. mai 2013

Da hedningene møtte den kristne

Så er Bjørn Stærk ute med enda en av sine opplysende artikler i Aftenposten, denne gang om Da de kristne møtte hedningene.
(Les resten her)
Ingressen er forbilledlig selvransakende for en ateist.
Ateister kan være veldig godtroende. På tide med litt religionshistorisk folkeopplysning.
Siden dette handler om mange av de samme temaene som har vært tatt opp her på Dekodet gjennom tidene, er det en artikkel som altså gleder av mange grunner.

Såpass mange at det nesten blir litt vel mye av det gode når han skriver at
Når det kommer til religionshistorie er det altså ikke gitt at ateister vet de snakker om – eller at kristne ikke gjør det. Det er mulig det kommer som et sjokk å høre dette, men kristne har i blant ganske god kontroll på sin kirkehistorie.
En av dem er en den norske kristne skeptikeren Bjørn Are Davidsen, som blogger og skriver bøker om kirkemyter som er populære blant ikke-troende, så som at kvinnen fikk sjelkirkemøtet i Nikea i 325, at middelalderkirken trodde jorden var flat, - og at de kristne stjal påsken, jula, og det meste annet som er gøy fra hedningene.
Et fint tips når det nærmer seg en kristen høytid er å vente på den årlige artikkelen som  avslører at høytiden "egentlig" er hedensk, og så hoppe over til Bjørn Are Davidsens blogg for å se hva han skrev da den samme påstanden sirkulerte i fjor.
Nå betyr nok ikke dette at Stærk er i ferd med å bli kristen, men forhåpentligvis er han i ferd med å gjøre ateister og andre mer opplyste.
På samme måte som du etter å ha lest artikkelen er i ferd med å kjøpe hans bok om ytringsfrihet.

Ingen kommentarer :