onsdag 15. april 2009

Kristen? Senterpartiet bestemmer.

Lurer du på om du er kristen nok? Da er det bare å kontakte Senterpartiet som har uttalt seg om andre partiers kandidater i Telemark.
«KrF: Dyktig kandidat i Geir Bekkevold. Han står ikke langt unna Sp i mange saker. I KrF-kretser kan han imidlertid bli betraktet som ”ikke kristen nok” til tross for at han er prest. Kan muligens lekke en del stemmer til Frp på grunn av dette. Verdisaker vil ventelig være kampsaker for Telemark KrF.»
Nå er det vel liten tvil om at dette handler om "kristen nok" i betydningen "støtter - slik Senterpartiets lokale representanter oppfatter det - sterkt nok mange nok av den seneste tidens kristne nok kampsaker".

Men uansett lyder det ikke veldig tillitsvekkende at politiske partier mener de er kompetente til å bruke betegnelser selv prester og biskoper nøler med.
Bekkevold sier at han ikke aner hva Senterpartiet legger i karakteristikken «ikke kristen nok», men tror det kan komme av at han har tatt til orde for at KrF må samarbeide både til venstre og til høyre i det politiske landsskapet.

- I forbindelse med nominasjonen var det tre KrF-veteraner som gikk ut mot dette i Varden, sier Bekkevold.

Bekkevold sier at disse reaksjonene antakelig bunner i den rødgrønne regjeringens RLE-fag og ny ekteskapslov.

- Men jeg har iallfall ingen såre følelser eller føler meg fornærmet på grunn av Sp-dokumentet. Jeg syns det er leit på Sps vegne, men de skal antakelig være glade for at dokumentet kom ut nå og ikke to dager før valget, sier Bekkevold.
Så spørs det om flere politiske partier kan bli like glade før valgkampen starter for alvor.

1 kommentar :

svein sa...

Jeg har alltid lurt på om jeg er kristen nok, og hvordan jeg kan finne det ut.
Jeg kom dessverre ikke nærmere et svar av dette.

Ellers trenger jeg folk til lista til menighetsrådsvalget til høsten. Er det noen som føler seg kristne nok til å melde seg?