Pausen i vår gjennomgang av verdens beste TV-serier, skyldes ikke bare at jeg ser for mye på TV-serier. En annen årsak er stadige besøk på denne verdens nettaviser, ikke minst for å lese om TV-serier.
En av de seneste nyhetene er altså at MacGyver igjen kan bli filmet. Og uten å hevde at jeg har sett særlig mange (eller noen) av episodene i serien, selv om sesong 1 har stått klar i hylla en stund, er det noe ved konseptet som fascinerer en med siving-stempel i passet.
Det er noe eget ved personer med evnen til å komme seg ut av enhver knipe med akkurat det som er for hånden, enten det er en hårnål eller rakettrampe.
Rorschach behersket kunsten i Watchmen, og en og annen guttebokhelt (inkludert en NTH-student) på 50-tallet. Men det er så vidt jeg kan forstå ingen som har vært så gjennomført som MacGyver.
Det er dermed ikke underlig at enkelte har satset på ham i enda større oppgaver.
Mens det på den annen side er mer underlig at norske media i så liten grad (om i det hele tatt) nevner at Richard Dean Anderson spilte enda flere sesonger i Stargate enn i MacGyver.
Aner vi her en bevisst og infam brodd mot science fiction? Hvilke mektige krefter står bak? Hva er målet?
Det gjelder nok snarest å se seg om etter en blyant og boks barberskum.
Vaccine Bullying Is Scientism
for 10 timer siden
7 kommentarer :
Pft, dette er da gammelt nytt. Det har vært snakk om den filmen i over ett år nå. Dessverre har det ikke utviklet seg til mer enn bare snakk. Vi får se hvordan det går.
Godt å se at MacGyver-freakene stikker hodet fram. Betyr dette at jeg bør se en episode? F.eks. den første?
Du trenger vel strengt tatt se tre. En hvor han lager atombombe med en kongle og dopapir, en hvor han lager et fly av en strikkepinne og to glass vann, og en tredje hvor han beviser at han er smartere enn en snakkende supercomputer.
Etter å ha sett de tre episodene, er det ikke mye mer å se.
Men det er absolutt verdt det!
Nå funka vel ikke den atombomba helt, men det visste jo ikke skurkene før det var for seint. Og så var det vel to kongler?
Denne debatten treng heilt tydeleg ein meir positiv holdning til den personen som har forma vår ungdomskultur mest (mulig med unntak av han karen frå Nasaret).
Mac'ern er eminent, redelig og ein trygg mandig rollemodell. Han kjem opp i mange vanlige problemstillingar og lærer oss mykje fysikk og kjemi. Det er fint at "Mythbusters" tar seg av det som kanskje er på kanten av sanninga...
Og til din utdanning i ungdomskultur Bjørn Are: eg har sesong 1-6 og dei siste er på vei. Gav faktisk to sesongar til kona til bursdagen - ein suksess det :-)
Mange takk for opplæring, Marius!
Nå er greia den at jeg er rimelig oppdatert på ungdomskultur, i betydningen tenåringskultur, men jeg sliter altså med de uutgrunnelige twenåringene mellom 20 og 30.
Så takk for alt hjelp med å komme på innsiden av denne mystiske (men forløpig ikke så mytiske) gjengen.
Du kan bare komme og hente belønningen som er en binders og halvfull boks skokrem.
MacGyver var barndomshelten. Ikke bare var han gløgg, altmuligmann og agent. Han hadde også frisyren, jeepen (ihvertfall i de tidlige sesongene) og brukte ikke skytevåpen. For meg var det nok til å bli hekta.
Legg inn en kommentar