søndag 29. september 2013

Debatten eksisterer 22. oktober

Når enkelte har gitt ut bok som har fått en smule eller to oppmerksomhet, er det ikke helt ulogisk med en aldri så liten runde om saken også andre steder enn Verdidebatt.

Dermed er det bare å stille seg i kø rundt kvartalene ved Det teologiske menighetsfaktultet, vegg i vegg med Chateau Neuf i Gydas vei 4, for en filosofisk debattsamtale mellom Atle Ottesen Søvik ved MF og Einar Duenger Bøhn ved UiO. 
Når dørene åpner 22. oktober handler det om å presse seg inn i Auditorium 1 der dramaet spilles ut mellom 17.00-19.00.

Som det heter i forhåndsomtalen er det slik at 
Atle Ottesen Søvik har sammen med Bjørn Are Davidsen nettopp gitt ut boken Eksisterer Gud? En drøfting av argumenter for og mot på Cappelen Damm Akademisk. Han har doktorgrad i religionsfilosofi og er førsteamanuensis i systematisk teologi på Det teologiske Menighetsfakultet. Einar Duenger Bøhn har doktorgrad i filosofi og er førsteamanuensis i filosofi på Universitetet i Oslo, hvor han blant annet underviser i religionsfilosofi.

Debatten begynner med at Søvik og Bøhn diskuterer ulike argumenter for og mot Guds eksistens. Deretter blir det god tid til spørsmål og innvendinger fra salen.

Ordstyrer er Asle Eikrem, førsteamanuensis i systematisk teologi med doktorgrad i religionsfilosofi.
Litt avhengig av lengden på kommentarene rekker vi muligens 2000, men auditoriet rommer nok ikke 60 000.

3 kommentarer :

RMB sa...

Denne BØR noen filme!

kirkeverten sa...

Jeg må si at jeg misunner ikke ordstyrer når tiden kommer for spørsmål og innvendinger fra salen! Har ikke ordstyrer gode evner slik at replikker har med saken å gjøre, da blir det et salig sammensurim. Det vil ikke forundre meg om samme kommentar handler om alt fra vedkommendes forståelse av koherens til å beskrive kristnes syn på helvete. Hvorfor tror du debatten vil være fruktbar?

Bjørn Are sa...

Jeg er trygg på at de to hoveddebattantene vil føre en klar og konstruktiv samtale fordi dette er oppegående og fair folk.

Så er jeg som deg noe mer usikker på salen, men det er man alltid i alle debatter. Vi kommer til å gi såpass retningslinjer og holde såpass kontroll at vi forhåpentligvis kan begrense lite relevante spørsmål.