onsdag 12. desember 2012

Storbyliv

Neste på listen over julegavetips er seneste fortelling om selveste inspektør LeBrock, i Bryan Talbots hardkokte blanding av Disney, Wind in The Willows, Inspektør Canardo, James Bond og cyberpunk - Grandville - Bete Noire.

I en skjør fredstid aner vi mafiaspill og konspirasjoner bak kulissene. Selv om det er gått  to hundre år siden Napoleon sikret fransk herredømme i Europa er alle stater fortsatt direkte underlagt Paris (Grandville) eller lydige vasaller.

Det skjer industrialiserte mord på mennesker (ikke så farlig, siden de er en underlegen art) og kunstnere (ikke så farlig, siden de er sosialister) drepes på merkelig vis i lukkede rom. Roboter og tanks dukker opp på strategiske steder i Grandville der inspektør LeBrock fra Scotland Yard og hans trofaste assistent  Roderick er hyret inn av et desperat fransk politi for å avsløre en seriemorder.

Det hele eskalerer på vanlig Talbot-vis, enten vi snakker om referanser (som at den ... oppfinnsomme Q har fått hønsenebb), såre relasjoner, umulige situasjoner eller krakilske kampscener.

Fortellingen gir muligens ikke den største julestemningen, men er like fullt et mer enn lettere ubetalelig must.

Ingen kommentarer :