torsdag 16. juni 2011

Ikke interessert

Jeg kan tenke meg mer interessante ting enn en ny bok fra Einar Gelius.

Nå er jeg ikke helt alene om det, selv om enkelte tar dette enda lenger ut i følge Dagbladet.
Daglig leder i reklamebyrået Kitchen, Haakon Dahl, mener at Gelius stadig «bryter med normalen» som en bevisst mediestrategi.

- Gelius har aldri ment noe interessant i hele sitt liv. Når han fratrådde sin stilling, må han brukere sterkere vikremidler for å få oppmerksomhet. Mange blir beruset av medieomtale, jeg tror Gelius er en slik person, sier Dahl, som mener hans deltakelse i «Skal vi danse» er et eksempel på det.
Forlagsomtalen antyder også noe om evnen til å bruke virkemidler, for
ikke å si evnen til virkelighetsoppfatning.
En menighet ble frarøvet sin elskede sogneprest. En biskop sladret om en ansatts ti år gamle skilsmisse. Radikale prester ble brått konservative. Tabloide journalister ble nymoralister. Hat vokste bak foldede hender. Einar Gelius er ikke lenger sogneprest. Alt på grunn av en bok: "Sex i Bibelen". DET ER HÅP I DE FOLDEDE HENDER er historien om hva som skjedde bak kulissene på bispekontoret. Dette er boken der EINAR GELIUS forteller om sin tro, sin kamp og sine håp. Et kampskrift for folkekirken. Gelius belegger sine ord med sitater av Jesus, vår nærmeste kilde til å forstå Bibelen. Dette er boken der kirkemakt erstattes med kjærlighet.
Muligens hadde boksalget blitt mindre, men Gelius hadde tjent godt på å opptre så "åpen og raus" som han hevder å ha som ideal - også overfor sine meningsmotstandere. Det hadde heller ikke skadet om han kunne signalisert vilje til å tilgi dem han mener har behandlet ham urettferdig.

Og akseptert at også andre enn ham selv kan få opptre noen brøkdeler barskt og bryskt overfor folk man er uenige med, som uttaler seg ... tullete og misbuker bibeltekster. Eller ikke følger arbeidsreglementet.

Imens venter vi på forklaringen om hvorfor det er så gjevt å ha som forbilde en fyr som hevdet han talte på vegne av en Gud som Gelius ikke tror på.

Selv om det bare er når Gelius er enig med ham.

4 kommentarer :

Peter sa...

Jeg har vel sett kirkebesøket i Vålerenga komme svært langt ned på en oversikt i Vårt Land over Oslo-kirkene, jeg finner den imidlertid ikke nå. Derimot fant jeg denne http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=8558

Menigheter i Oslo som har liberale prester har også færre gudstjenestesøkende, viser statistikk som religionssosiolog Ommund Rolfsen har samlet inn.

Aller dårligst ut blant Oslo-menighetene kommer Vålerenga, med gjennomsnittlig 16 nattverdgjester og 83 deltakere på gudstjenesten søndag formiddag.

Beate Sz sa...

Hmm, er ikke det litt rart? De fleste pleier å gå til nattverd de gangene det er det? Min erfaring med endel menigheter ihvertfall.

Anonym sa...

Hmmm "I mens"? Hva med "imens" istedenfor?

Nomen N.

Bjørn Are sa...

Imens er rettet, takk. Så lærte jeg noe av å skrive om Gelius.