I realiteten viser det seg at det hele har vært styrt av den som alltid styrer i jungelen.
Og vi snakker ikke om Fantomet.
Og vi snakker ikke om Fantomet.
Avlørende bilde følger under.
Siden jeg har et visst engasjement også som det som kalles ”skeptiker”, tenker nok noen uvilkårlig at jeg må leve i to forskjellige verdener. Hvordan kan man ellers være både kristen og skeptiker? En opplagt løsning er å dele verden i to - en skeptisk del ("vitenskapsverdenen") og en religiøs ("hverdagsverdenen"). Det er imidlertid kanskje ikke så opplagt at dette er en todeling som jeg er klart uenig i.Nå kan det sies atskillig om dette (og jeg har vel i grunnen gjort det i en og annen bok), men det er ikke til å komme fra at mange har opplevd at kristne blir dels svar skyldige, dels mumlende og dels vage i det som måtte komme av svar.
I stedet for å dele verden i ulike sfærer (som ikke overlapper), oppfatter jeg det som mer fruktbart å se på verden og våre forestillinger om den, som noe som ligger på ulike nivåer. Jeg ønsker rett og slett et livssyn som bunner i dypere og mer fundamentale forhold enn etterprøvbar vitenskap. Spørsmålet for meg er mindre om vitenskapen kan begrunne min tro, enn om troen kan begrunne vitenskapen. En grunn til at jeg er kristen er at det gir en virkelighetsforståelse som har vist seg egnet til å stimulere fremveksten av moderne vitenskap. Når jeg er skeptiker, er det fordi jeg er kristen. Og som skeptiker er jeg opptatt av å fokusere på rasjonalitet og etterprøvbarhet, av sannsynligheter og konsekvenser, også når det gjelder livssyn – og livssynskritikk.
Men tilbake til guden din, Bjørn Are. Noen spørsmål:Utfordringen med denne type spørsmål er ikke at de er veldig vanskelige å svare på eller at ikke alle svar vil bli applaudert like høyt.
1) Er det den gammeltestamentlige guden du tror på?
2) Har du kommunisert med denne guden? I så fall: Hvordan? Telepatisk?
3) Hvor holder guden til?
4) Hvilke attributter har guden? Hvordan ser den ut? Ligner den et menneske?
5) Er guden omnipotent? Omniscient?
Etter hans død ble teoriene om at jorden kretser rundt sola erklært som kjetteriske [sic] av kirken fordi det fjernet joden [dobbelsic] og menneskeenheten [trippelsic] fra sin sentrale posisjon i universet.Vi møter igjen den uutryddelige forestillingen om at jorden skulle ha høyest verdi fordi den var i sentrum av universet. At realiteten er motsatt, altså at jorden hadde lavest verdi fordi den var lengst unna de fullkomne himmelske regioner, er det fortsatt ikke mulig for media en gang å forestille seg. Til det snakker vi nok om en for stor mental, for ikke å si kopernikansk, vending.
Siden sin død 21 mai i 1543 har Kopernikus vært gravlagt i en umerket grav under katedralen. Astronomens levninger har vært forsøkt lokalisert en rekke ganger opp gjennom historien, og i 2004 ble det iverksatt et nytt søk i forbindelse med at den katolske kirke vil se på sammenhenger mellom tro og vitenskap.Det kunne vært interessant å høre Aftenpostens mann fortelle hva funnet av Kopernikus' legeme skulle ha å si for forholdet mellom tro og vitenskap, og hvorfor Kirken skulle ha noe behov for å se på slike "sammenhenger" i 2004.
Kopernikus ble ikke ansett som en kjetter i sin egen levetid. Hans teorier var ikke spesielt godt kjent, og han var relativt ukjent. Han hadde likevel disputter med den katolske kirke, men han ble likevel begravet med sine likemenn i Frombork.Det er nok ikke helt tilfeldig at avisen dropper å nevner hvilke disputter den beskjedne og fredlige Kopernikus skulle ha med Kirken i hans samtid, spesielt siden det ikke finnes eksempler på slike. Selv striden vi ser noen generasjoner senere kan knyttes mer til en tilspisset situasjon rett før og under tredveårskrigen, enn noen lang og prinsipiell kamp mellom tro og vitenskap. Heller ikke her var forholdene eller frontene så enkle og opplagte som mytene vil ha det til.
- Dagens begravelse har en symbolsk verdi i å forsone tro og vitenskap, sier Jacek Jezierski, den lokale biskopen som ba om at det ble iverksatt søk etter Kopernikus levninger.Verdien av - for ikke å si behovet for - et slik symbol blir ikke mindre av at media igjen viser at de setter sin egen tro over vitenskapen.
Verdibørsen er P2-programmet om verdispørsmål i vår tid: Såvel etiske, moralske som filosofiske og religiøse sider av livssyn og samfunnsliv presenteres og drøftes iløpet av de 55 minutter lange sendingene hver helg. Her får du impulser og tanker fra internasjonale miljøer, og her hører du lek- og fag-folk fullføre sine resonnementer om store og små dilemmaer.Det gjør ikke saken verre om det skulle slumpe til å være bra innslag også utenom mine fem ganger ti minutter of fame.
spiller alle tenkelige varianter av musikk med utgangspunkt i den progressive scenen, og da hovedsakelig fra 70-tallet. Eksempelvis: krautrock, Rock In Opposition, jazz-fusion, spacerock/psykedelia, Zeuhl, prog-folk, Canterbury, elektronisk, symfonisk, Kosmische og italiensk prog.Men i morgen er det ingen vei utenom, når jeg ser hva man i sin visdom har pønsket ut av program.
Endelig er kvelden her.
Emerson, Lake and Palmer!
Welcome back my friends, to the show that never ends!
Og nei, det stopper ikke, ukens ProgKjeller dedikeres til en av verdens beste trioer. Kunstnerisk er de helt oppe blant de beste. Den energien de leverer er det få andre band som makter. De var i front både musikalsk og teknologisk. De tjente bøtter med penger, men brukte desto mer penger på showet helt til de faktisk gikk konk på turne med et symfoniorkester. Orkesteret ville bli med gratis på resten av turneen, men fagforeningen nektet.
De diskuterte ikke økonomi, kun musikk. Det høres.
Stikk snuten innom enten du kjenner bandet eller ikke.
Velkommen!Her er det strengt takk nok å si Amen.
Høyesterett gir Den norske kirke rett i at staten har handlet i strid med Grunnloven i den såkalte tomtefestesaken.Så er det bare å finne et sted med nok snø til at rette ministre kan gå canossangang.
This two-DVD set captures every moment of the debate (documented by 10 cameras). Bonus features include the pre-debate press conference, a question-and-answer session, and interviews with Hitchens and Craig. Does God Exist is a vital resource for anyone who doubts the Christian faith-or seeks convincing evidence to defend it.
Aftenposten 29. april intervjues Knut Hendriksen, som ved Festspillene i Bergen skal sette opp operaen om Anne Pedersdotter, brent som heks i 1590.På 1500-tallet var ekteskapslovene på mange områder omtrent som i dag.
Hendriksen påstår blant annet at «Norge på 1500-tallet var et samfunn med rene sharialover», at «Kvinner ble halshugget hvis de hadde sex med to menn» med mer. Det er groteske påfunn. Magnus Lagabøtes landslov (ML) gjaldt, det er en human lov, få forbrytelser kan gi dødsstraff, blant annet voldtekt og kvinnerov. Andre seksualsaker gir bot, alle gjelder menn. Bøteregistrene fra 1500-tallet registrerer bare menn. Trolig er tankegangen at kvinnens omdømmetap er straff nok. Kvinner blir ikke steinet, tyver ikke amputert, Lagabøtes lov står sharialovene fjernt.
Hendriksen bør lese ektemannens Absalon Pederssøns fantastiske dagbok for årene 1552–1572. Der omtales en del henrettelser, de fleste for tyveri, bare én kvinne og da for drap. Mange utroskapssaker omtales, en rekke om kvinner som måtte ha hatt sex med to eller flere menn, uten at de straffes. Om utroskap bekreftes, gir tidens protestantiske lovverk mannen rett til skilsmisse og gjengifte. Hendriksens påstander er usanne.Det tar nok likevel noe tid før man trenger regissør til operaen om anklagene mot Hendriksen.