tirsdag 11. august 2009

En politiker innrømmer feil

Min respekt for Trond Giske stiger noen hakk når han så åpent og direkte innrømmer at det er politikerne som er skyld i rotet rundt kirkens medlemsregister.
"Det er vi, politikerne i skiftende regjeringer, som har skylden for feilene i Kirkens medlemsregister, sa Giske.

Kirken har vært klar over at medlemsregisteret ikke er ført korrekt, og har i flere år bedt Kirkedepartementet om midler for å kunne få orden på registrert som ble opprettet i 1998 etter beslutning i regjeringen.

- Men vi tok oss ikke råd til den kostnaden, sa Giske, som ble takket og rost av Kirkerådets leder, Nils-Tore Andersen, for tydelig tale og at midler nå er stilt til rådighet som gjør det mulig å rydde opp."
Det er selvsagt ikke til hinder for å si at kirken også kunne lagt enda mer trykk på for å få midler og strukket seg lenger for å sikre at de som meldte seg ut ble behørig registrert.

Kan vi nå håpe at Giskes innrømmelser sitter i bakhodet, for ikke å si i ryggmargen, når det snakkes videre om saken i private og offentlige rom?

2 kommentarer :

Ingar T. Hauge sa...

La oss bare håpe at dette når inn til dem som ønsker å ta en hissig telefon til sitt lokale kirkekontor. Det ville i det minste gjort hverdagen lettere for oss stakkars sommervikarer som sitter og tar telefonen.

I disse dager er jeg glad for at Askøy kommune ikke har mer enn 23.000 innbyggere. Min medfølelse går til mine stakkars kollegaer som jobber i Bergen.

Bjørn Are sa...

Tiltredes.

Dessverre bruker mange denne saken til å få ut mye (rettferdig og urettferdig) frustrasjon over statskirken, så ballen blir nok ikke lagt død med det første, uansett hvor mye dommer Giske blåser i fløyten.

Selv om vi ikke trenger å være like imponert over alle kirkelige ansattes håndtering av medlemmer (på vei inn eller ut, eller bare automatisk meldt inn), er det et symptom på ett eller annet at så mye av reaksjonene har vært heller usaklige.