fredag 12. juni 2009

Én dag igjen

Kongen av flyvende tekanner (med andre ord et levende oppgjør med Bertrand Russell) kommer altså til Norge i morgen. Noe som selvsagt Morgenbladet ikke lar gå ubeaktet hen.

Mange typer te er ypperlig for å sette fantasien i sving, sier Daevid Allen til Morgenbladet via e-post.

Og oppfølgingsspørsmålet stiller seg selv. Hva mener han, egentlig?

Den australske gitaristen og vokalisten har i førti år vært musikalsk veiviser og åndelig tilrettelegger i det franskengelske psykedeliaorkesteret Gong. På begynnelsen av syttitallet utga bandet Flying Teapot-trilogien: The Flying Teapot, You og Angel's Egg.

Her fortelles historien om den fredelige planeten Gong, som er bebodd av the Pot Head Pixies og the Octave Doctors, noen grønne vesener som flyr rundt i tekanner og kommuniserer med diverse jordboere gjennom det interplanetariske radionettverket «Radio Gnome Invisible».

Jordboerne er en broket bande: Captain Capricorn, Fred the Fish, Banana Ananda, hovedpersonen Zero the Hero, Mista T. Being – a bushy pig farmer from Norway – og en rekke andre raringer. En sentral virksomhet for dem alle er nettopp produksjon og konsum av te. Historien er også videreutviklet på platene Shapeshifter (1992) og Zero to Infinity (2000).

Og selvsagt handler dette kun om te, ikke om andre stoffer.
Te er altså en fantasistimulerende drikk, og slett ingen metafor for noe skummelt.
Hvis man skal tro på en heldigvis fortsatt aldrende hippie.

Men enten man nå er a-teist eller ei, er dette Konserten Du Må Få Med Deg i 2009.

På Rockefeller i morgen.

Ingen kommentarer :