søndag 26. oktober 2008

Ganske enkelt


Mens vi er i gang med den type temaer, kan sterkt anbefales den britiske biskop og bibelforsker N.T. Wrights Ganske enkelt kristen (på engelsk Simply Cristian) som kommer ut i Norge denne uka.

Ikke bare fordi forlaget trenger all den støtte som de kan få i disse tider (så sjekk årets utgivelser og andre fra katalogen deres), eller jeg selv oversatte den på litt vel travel fritid i vinter (den er heldigvis språkvasket siden), men rett og slett fordi det er en sjelden god bok. Og hvis noen lurer - jeg har ikke royalties.

Wright oppsummerer her mange av poengene i sine - la oss si det slik - monumentale bøker om Jesus og den jødiske bakgrunn for hele spørsmålet om Den historiske Jesus, på rimelig folkelig og forståelig måte. Og på langt færre enn de tusen sidene han ellers synes å mene bøker bør ha.

Den er kort sagt ikke blant de dårligste kandidatene til å nevnes i samme åndedrag som Lewis sin Mere Christianity.

2 kommentarer :

Anonym sa...

Ja, den er forhåpentligvis mer motiverende å lese enn f.eks. the Ressurection of the Son of God. Man blir fort lysten på kiosklitteratur når man har kommet til side 200 og alt som har blitt sagt er hva han kommer til å argumentere for de neste 1000 sidene. For å sette det på spissen.

Ellers synes jeg Wright er en underlig person; i det ene sekundet blir han priset av konservative kristne, i det neste kaster han et ben til de liberale.

Bjørn Are sa...

Han er i det hele tatt ikke enkel å sette i bås, nei. Sikkert en av grunnene til at jeg liker å lese ham.

Han har forøvrig en penn som gjør det engasjerende å lese også de første 200 sidene som du nevner.