torsdag 29. januar 2009

Watch out!


Vi snakker altså om en av de helt store moderne klassikerne. Dagbladet er av flere som har fått se utdrag av filmen.
«Watchmen» er godt etablert som en av de aller beste tegneseriene noensinne skrevet - noen vil til og med påstå at den er den beste.

Serien ble skrevet av Alan Moore og tegnet av Dave Gibbons i hefteform i årene 1986-1987, og beskrev en samtid preget av atomfrykt, superhelter i forfall og generell fremtidspessimisme.
Gleder vi oss? Om vi gjør!

Blir den bra? Ser lovende ut, men sikkert mangt å pukke på for enkelte av oss.

Den skal i hvertfall ses noen ganger. Ikke minst ekstramaterialet.

9 kommentarer :

Ingar T. Hauge sa...

Glede seg, glede seg. I det minste en større kvalitetsgaranti over denne filmen enn over filmer som Dragonball Evolution og Street Fighter, to filmer som er dømt til å være dårlige men som jeg likevel er nødt til å se. Akk, jeg svake menneske, kjødet er i sannhet skrøpelig...

Mad Mullah Hastur sa...

Eg byrjar snart å kome over min skepsis og få lyst til å sjå filmen... sjølv om eg jamnt over har vore skuffa av teikneserieadapsjonar dei siste åra.

Når du omsett teikneseriar til film, så vert det kanskje tydleg at teikneseriar ikkje eigentleg er den heilt store litteraturen ;-P

Bjørn Are sa...

Spørsmålet er vel heller who vil watch the moviemakers?

Min konklusjon er vel heller at tegneserier er en annen sjanger enn film. Og primært bør nytes som tegneserier.

Mad Mullah Hastur sa...

Eg berre mistenkjer at ein av årsakane til at filmane vert så dårlege er for at det er ganske tynt litterært material å hente ut (i tillegg til at filmprodusentar er ein sjelelaus rase menneske ;-P).

Men du har heilt rett - teikneseriar må nytast som teikneseriar. Og det trur eg bokhyllene mine vitnar om at eg gjer ;-)

Bjørn Are sa...

Vel, som mer enn pasjonert tegneserieentusiast vil jeg vel heller si at en rekke serier har for mye detaljer og for avansert manus og struktur til at det lar seg overføre til film.

Som med From Hell og League of Extraordinary Gentlemen.

For mine favorittserier blir overføring til film stort sett mer utarming enn verdiøkning. Det handler med andre ord mindre om sjelløse filmskapere enn sjelefylte serier.

Mad Mullah Hastur sa...

Du er altfor positiv, mann ;-)

Martinbg sa...

Min konklusjon er vel heller at tegneserier er en annen sjanger enn film. Og primært bør nytes som tegneserier.

Det er vel også noe av grunnen til at Moore selv er... mindre enn entusiastisk... over at seriene hans blir filmatisert?

Selv gleder jeg meg til Watchmen.

Som en sånn filmdigresjon gleder jeg meg også til Changeling, som kommer i disse dager, om ikke annet fordi J. Michael Straczynski har skrevet manus.

Mad Mullah Hastur sa...

*salivere over Straczynski*

Bjørn Are sa...

Schtøttessch...schshs...
drypp...drypp...