fredag 9. januar 2009

Meningsterror

Etter dagens demonstrasjoner i Oslo er det dessverre ingen grunn til å ta dette til inntekt for noe demokrati, ytringsfrihet eller meningsmangfold.

Tvert i mot sitter sarkasmene og bekymringen løst. Jeg begynner nesten å forstå hva Israel har hatt å slite med. Dette er oppførsel akkurat slik rasister, revolusjonære (i 70-tallsbetydningen) og sionister drømmer om.

Det er også bekymringsfullt fordi det er så lite spennende hva norske politikere som jeg har stemt på kommer til å si. Rettere sagt hva de ikke kommer til å si.

Jeg trenger dermed ikke å hente fram mitt velkjente klarsyn for å peke på at det bortsett fra hos FrP, ikke kommer til å bli nevnt at dette er

- Sterkt påvirket av hatstemningen mot Israel forsterket av norske media, slik at disse må bli mer balanserte
- Antisemittisme av verste slag, noe som er i sterk vekst i Norge
- Avskyelig og viser at heretter bør alle motdemonstrasjoner flyttes minst en km unna
- Avslørende for holdninger på venstresiden og blant palestinske grupper
- Noe som bør gjøre at hele Stortinget, regjeringen og alle ungdomsorganisasjoner, kirken og livsynsorganisasjoner i morgen vil gå i tog for å støtte Israels rett til å eksistere

I det hele tatt er det fristende å slå på stortromma. Men her er det nok bedre å iføre seg hjelm og finne en trygg kjeller.

God natt, med halen mellom beina.

11 kommentarer :

Skink_123 sa...

Sov godt :)

Anonym sa...

"Noe som bør gjøre at hele Stortinget, regjeringen og alle ungdomsorganisasjoner, kirken og livsynsorganisasjoner i morgen vil gå i tog for å støtte Israels rett til å eksistere".

Vel, det kan vi selvsagt ikke gjøre denne uka. Det vil bli oppfattet som en støtte ikke bare til staten Israel (og denne stats soleklarer rett til trygg eksistens) men som en støtteerklæring til de militærtaktiske valg Israel gjør i disse dager. Det får du i hvert fall ikke meg med på.

Når ting har roet seg blir jeg gjerne med på en markering til støtte for Israel og Palestina og deres rett til å eksistere, med oppfordring til fredelig sameksisten. (Det ordet skal for øvrig deles "sam-eksistens", ikke "same-ksistens".)

Men en demonstrasjon mot voldelige motdemonstrasjoner, det blir jeg gjerne med på allerede i ettermiddag! ;-)

Bjørn Are sa...

Selv om jeg sikkert kunne formulert meg noe mindre spisst, mener jeg at mitt poeng står fast. Så lenge toneangivende politiske kretser ikke høyt, tydelig og umisforståelig fordømmer hat og hets mot Israel som stat, og jøder av mange slag i mange land, vil denne type aggressiv adferd ikke dempes.

Hvis f.eks. Kristin Halvorsen, Gunnar Stålsett og Erling Folkvord stilte opp i en slik demonstrasjon, kan jeg ikke i min villeste fantasi se for meg at noen skulle tro at de med dette ga støtte til Israels militære strategier.

Skal vi få bukt med uvesenet, kreves sterk lut. Et slik tog i kveld ville vært det, men jeg vet som deg at det aldri kommer på tale.

Det gjorde bare så godt å skrive det.

Anonym sa...

Og så er det vel også et spørsmål om de som stod for terroren i Oslo i går kveld egentlig bryr seg så mye om Gaza, eller om de mer er en form for opportunister som benyttet anledningen til å få utløp for ettellerannet.

Jeg ser at den i politiet som uttalte seg til Aftenposten torsdag mener at uromomentene som var tauet inn ikke bryr seg så veldig på Gaza. Og opplyser at de fleste er mindreårige.

Derfra kan man spørre om denne "mekanismen", dersom den er riktig, gjelder for flere opptøyer vi har sett i verden de siste par årene. Jeg gleder meg forøvrig til å lese dagens A-Magasin, som har en artikkel om enbeltmenneskers vei ut av terrorisme.

Bjørn Are sa...

Sikkert ikke de mest politisk oppegående nei, men det er ikke tilfeldig i hvilke sammenhenger denne type pøbelstreker kommer.

Hvis man kun er ute etter å lage bråk, finnes det mange demonstrasjoner og bygninger å gyve løs på. At dette går utover en pro-Israelsdemonstrasjon er ikke tilfeldig.

Heller ikke at det ropes naziskjellsord mot Israel, på arabisk.

Det er kort sagt ingen nødvendig motsetning mellom egentlig "ikke å bry seg om Gaza" og å hate Israel.

ViggoStrømme sa...

Ikke spisst, Bjørn Are! Presist er ordet!
I den norske postmoderne tåkeheimen er det godt å vite at det også finnes mennesker med common sense.

Anonym sa...

"Hvis f.eks. Kristin Halvorsen, Gunnar Stålsett og Erling Folkvord stilte opp i en slik demonstrasjon, kan jeg ikke i min villeste fantasi se for meg at noen skulle tro at de med dette ga støtte til Israels militære strategier."

Det er mulig nevnte personer kunne sluppet unna med dette allerede i kveld, men det er ikke så mange andre av oss har like profilerte utgangspunkt og dermed kunne gjort det samme. Det kunne med andre ord blitt et ganske kort tog. ;-)

Bjørn Are sa...

Da utsetter vi det til lørdag. Det er bare å starte på paroler og plakater.

Anonym sa...

Hjertens enig, Bjørn Are!

Jeg mener den norske venstresiden nå må ta et tydelig og klart offentlig standpunkt mot antisemittisme og for Israels integritet som stat. Det burde ikke være vanskelig.

Harald: Jeg kan ikke se hvordan støtte til dette betyr støtte til Israels krigføring. Hvis venstresiden mener de kan gi massiv støtte til Palestinerne uten å støtte terrorangrep på Hamas, er det vel ikke noe problem å si det samme om støtte til Israel?

Anonym sa...

Håvard: Mulig det, men jeg tenker at dette er et spørsmål om timing. Det er forresten ikke venstresiden som "eier" meg, og jeg har ikke gitt massiv støtte til noen av de krigførende partene. Jeg har gått i fakkeltog for fred, og min tog-fakkel var en støtte til de lidende sivile. Det er selvsagt flest av dem på palestinsk side, men empati kjenner nå engang ingen landegrenser.

Ellers synes jeg "terrorangrep på Hamas" høres interessant ut, på en måte.

Anonym sa...

...men bare så det er sagt: Dersom vi (eller noen) klarer å skape en kontekst hvor det er helt klart at vi ikke gir noen støtte til Israels militæroffensiv, da blir jeg mer enn gjerne med på en markering som understreker Israels rett til eksistens. For ikke å snakke om en markering av avstand til alle former for antisemittisme.

Gjerne sammen med Halvorsen/Stålsett/Folkvord/Davidsen.

I mellomtida får vi nøye oss med blogg-støttemarkeringer