fredag 6. juni 2014

Spøg for spøg

Det er bare å bryte sammen og tilstå at det ikke er enkelt å vite hvilken stil man skal legge seg på når man skriver.

Noen vil også tenke at det er forskjell på facebook og fagbok. Mange aner nok også at en personlig blogg ikke er det samme som en seriøs artikkel.

Likevel viser det seg at dette altså ikke er så enkelt. Jeg møter av og til noen som bare har lest mine noenlunde akademiske artikler og bøker. Inntrykket de sitter igjen med lar seg ikke helt skjule: Ytterst seriøs og grundig kar, denne Davidsen. Hadde han bare slått seg løs en gang i blant, hadde han nok vært trivelig å være sammen med.

Men det hender oftere at jeg møter dem som bare har lest bloggen, eller oftere bare deler av den - noen også bare der de er uenige.
Undertonen er da en ... litt annen. For en ironisk og overflatisk besserwisser denne Davidsen er. Hadde han bare skrevet seriøst og grundig en gang i blant, hadde han nesten vært til å holde ut.

Kanskje han til og med hadde fått noen til å endre mening om noe?

Hvis du ønsker å bli forvirret kan du prøve deg på følgende øvelse.
  1. Les tre tilfeldige bloggartikler på Dekodet, f.eks. de tre jeg lenker til i punktene under for å kunne se hvor mange som tar øvelsen, eller denne eller denne eller (om du er desperat) denne.
  2. Les kapittelet om premisser for et godt samfunn i Gud i grunnloven
  3. Les artikkelen Fingeravtrykk etter Beatles, som det er lenket til fra her.
  4. Les artikkelen Tulleteologi og falske instrumenter om Breivik, med link her.
Så er det foreløpig ikke forbudt å lese annet heller, men du kan altså ikke uttale deg om denne Davidsen før du har lest dette.

Så tar jeg gjerne noen tilbakemeldinger. Bruk ikke mer enn 1000 ord. Vær forsiktig med ironi.

Ingen kommentarer :