onsdag 2. april 2014

Sensasjon: Nyreligiøse liker Maria Magdalena

Da kan røpes at Vårt Land i dag har kanalisert min bokanmeldelse av Pistis Maria, en bok i  kategorien "jeg hører stemmer i hodet, altså må jeg skrive bok".

At dette nok ikke er den minst kritiske anmeldelse du har lest, skal være mulig å tolke av overskrift og ingress.

‘Så ubehjelpelig og uleselig som bare kanaliserte bøker kan være’

Å lese Pistis Maria minner om å være på selvhjelpskurs den søvnige timen etter lunsj.
De to første avsnittene antyder nok også at det formidles mer enn en vag formening om boken.
Mange vil oppfatte det som viktig når Dag Solstads tidligere forlagsredaktør Anne Gjeitanger gir ut bok. Men hvis noe er viktig å si om boken, er det at den savner en forlagsredaktør. Problemet er rett og slett sjangeren. Tror forlaget på ramme alvor at forfatteren bringer et budskap fra en annen verden, foreslår man ikke bedre formuleringer. Kanalisering gjør forlagsjobben enkel, siden man slipper å rette på språket.
Når Pistis Maria er umulig å forholde seg til, er det altså ikke fordi innholdet er kontroversielt. Få faller av stolen av å høre om et forhold mellom Jesus og Maria Magdalena ti år etter Da Vinci koden, en generasjon etter Jesus Christ Superstar. Etter 1980-tallsbøker som Bente Müllers Gjennom lysmuren er det ingen nyhet at forfattere sier de er talerør for ånder. Nei, Pistis Maria er så ubehjelpelig og uleselig som bare kanaliserte bøker kan være.
Resten kan du altså lese her.

4 kommentarer :

Anonym sa...

Jeg ser i Vårt Land i dag at det er folk som ikke likte anmeldelsen din. Hvis det er noen trøst vil jeg si at jeg likte den veldig godt!

Bjørn Are sa...

Mange takk:)

Synes det var et underlig inlegg om min «nådeløs slakt av Gjeitangers nyreligiøse ideer», siden jeg faktisk ikke kritiserte en eneste nyreligiøs idé i anmeldelsen.

Har kanskje ikke helt overraskende sendt et svar:)

Anonym sa...

Grei kritisk sans. ... Men for øvrig, om Jesus ikke var utenomjordisk eller overdimensjonal, så kan også Jesus-historien betviles, som en jordisk skapelse foretatt av strateger. ... Elisabeths ektemann var en prest, hvorfra et spill kan ha vært kanalisert. ... At man finner semittiske navn på visse faraoer, tyder på at jødene fant en monoteistisk "oppskrift", muligens hva Akhenaton innså, og gjorde en tidslinjebalansens forsøk på å bringe tilbake til en vitenskapelig religiøs innsikt, deriblant erkjennelsen av oss selv som Guder, tilknyttet den "kvantemekaniske" energi som er overalt, og er ikke for en overalt allestedsnærværende Gud som lager huller som i en sveitserost for resten av oss. ... Hvem som var de jødiske hovedbærere, hierarki mer enn stamme tilknyttet stammer, vet jeg ikke. ... Om frankerne var en slik stamme, og satanister som de tyske francerne og næværende Illuminati, vet jeg ikke. Men fra sannsynlige infiltrasjoner østøver, via en slavefase, og videre styrkebygging via økonomi, infiltrasjoner, historiske løgner og det å skyve andre og store makter foran seg, gjøre jobben for seg, - gikk veien trolig videre via fønikerne, grekerne og romerne, til den vestlige jødiske verden i dag, alt usynlig erobret via det som er kalt Illuminati, og som fortsetter å skape fiktive fiender for kriger for å tjene penger og holde kontroll på menneskemassene, fra elitens fortsatte fascisme med samme symbolikk, fortsatt med kunnskapskontroll basert på akkurat det samme tankegods, som fra da biblioteket i Alexandria brandt ned, og før det, kanskje til og med tilhørende en degenerert megalittisk skjult elite fra Atlantis sin tid. ... Når man i dag ser at Hollywoods Marvel er redusert til en filmskaper som kallers seg Marv, der ekstrem vold er innført, kan man begynne å få mistanke om hvem som står bak. ... Blant annet fra Protocollene og engelsk sadisme finner man hvordan de liker å spille bak, grupper imot hverandre, og evner likevel å skjule seg, hva jo denne makten er basert på. ... Man skal heller ikke undervurdere telepati og manipulasjon via telepatisk teknologi når man ser kanalisert litteratur delvis bra og delvis på avveie. ... Spinn? - Ja, magnetisk spinn kan være umiddelbar over tid og avstander. ... Anthony Sweden

Bjørn Are sa...

Alltid en interessant ... argumentasjon:)