mandag 2. juli 2012

Leserbrevene som ble avvist - 4

Ingen tviler på at vi har flere på lur i serien Leserbrevene som ble avvist, men siden forrige bloggkommentar er blitt en bestselger, kan vi ta med det vi sendte til Aftenposten i anledningen, fullt klar over at den type innlegg sjelden kommer på trykk.

Noen risikerer nok å kjenne igjen deler av dette.
Dronningen er ikke historiker
At aviser kan bli bedre på oppfølgingsspørsmål og faktasjekk fremgår dessverre av intervjuet med Dronning Sonja 30.6.

Vi ser dette når dronningen forsvarer prinsesse Märta Louise mot kritikk med "Tenk bare på heksene som ble brent på bålet fordi de trodde at jorden var rund".

Denne type tøv burde vært luket ut siden det i realiteten er som om dronningen hadde bedt oss tenke på den gang Einar Gerhardsen ble president i Sverige, og det for Høyre. Slikt trykker man ikke.

Kort sagt er det slik at ingen ble brent fordi de trodde at jorden var rund. Både før, etter og under middelalderen var det godt kjent i den kristne del av verden at jorden ikke var flat.

Tross alle myter om det motsatte vil man streve med å finne noen som er blitt henrettet for vitenskapelige teorier i middelalderen eller renessansen. For hvorfor skulle noen bli det?
Når skaden først har skjedd og dronningen fremstår all offentlighet med dette i stadig flere aviser, er det selvsagt bare én løsning.

Den absolut störste tystnad.

4 kommentarer :

Sverre Holm sa...

Kan jo bli republikaner av mindre ...

Hallvard N. Jørgensen sa...

Men flott at du står på og skriv innlegg, Bjørn-Are. Eg innser nok meir og meir at det nesten er eit sisysfos-prosjekt å kvitte seg med mytane, gjeve den politiske ideologien vi har. Men ein kan påverke einskildpersonar og deira meiningar!

Hallvard N. Jørgensen sa...

Det var altså eit sisyfos-prosjekt :)

Peter sa...

Jørgen skrev:
"prosjekt å kvitte seg med mytane, gjeve den politiske ideologien vi har."

Hmm. Dette kan bli rett så interessant... Håper du ikke er blant de som belegger det kun med eksempler fra 30-tallet..