torsdag 8. oktober 2009

Agorafobi

Siden filmen Agora er på vei til enkelte kinoer, selv om de nok kan være noen kvartaler unna deg, overrasker det ikke at den vekker noen smuler motstand.

Hvordan filmens eh... budskap vil tas i mot - Hypatia, Aleksandria og all that - antydes av denne norske filmbloggen.
"Settet danner bakteppe for historien om Hypatia av Alexandria (Rachel Weisz) sitt desperate forsøk på å redde historiens kunnskap i en by på randen av destruksjon, samtidig som kristendommen gjør sin inntreden med all den tortur og død det bringer med seg.

Men trass i et budsjett som tilsier at filmen må hente inn billettinntekter tilsvarende en Hollywood-blockbuster, har The Others- og Havet innenfor-regissøren uttalt at hans ambisjon først og fremst har vært å lage en kompleks og debattskapende film med dagsaktuelle problemstillinger. Handlingen har da også tydelige paralleller til vårt samfunn, spesielt det ovennevnte subplottet om kristendommens brutale herjinger."
Hm, kanskje på tide med en ny bok?

2 kommentarer :

Peter sa...

Etter at jeg tidligere har lest Svar skyldig? bitvis ved innfall og behov, har jeg nå for første gang tatt den på langs, og jeg kunne faktisk ikke huske at den var så bra, så ser frem til flere. Får ikke noe inntrykk på filmweb av når/om filmen kommer på norske kinoer.

Bjørn Are sa...

Hm, kanskje ikke behov for bok likevel?

Ellers, takk. Anbefales også på tvers.