fredag 9. juli 2010

På sporet av den tapte undring

Om ikke annet så for å berolige de som måtte tro at jeg har konvertert til humanetikken (The Horror), kan nevnes en annen av disse utallige av årets publikasjoner med dunkle og dype betraktninger fra undertegnedes fingre.

Boken loved undring _om Gud og sånn inneholder ikke mindre enn nesten to sider om evolusjon og sånn.
Ida Therese Rygge Vesteraas i Acta - barn og unge i Normisjon har nylig fått den nye boken Loved undring_om Gud og sånn fra trykkeriet.

- Vi ønsker at boken skal være et verktøy for å åpne opp for samtaler vi tror ungdom gjerne vil ha, spesielt i konfirmasjonstiden, sier hun.
For ordens skyld kan nevnes at det hele er - slik en grundig eksegese av tittelen bør antyde for et trenet øye - ingen samling av ferdigtygde fasitsvar på det som ofte har hedersbetegnelsens livets store spørsmål (eller små for den saks skyld).
- Dere sier boka skal være et sted for undring, men får man også noen svar når man leser boka?

- Det kan nok hende at noen finner svar, og det er fint, men i hovedsak er boken full av godt materiale for mye refleksjon og undring, svarer Rygge Vesteraas.
Så kan man undre seg over et forlag som tror at konfirmanter i det hele tatt stiller spørsmål og leser bøker og sånn for tiden.

 

1 kommentar :

Lord Bassington-Bassington sa...

Humanetikken, eller humanismen, er noe tull. Hundismen er det som gjelder.
http://lordbassingtonbassington.blogspot.com/2009/03/roger-scruton-on-new-humanism.html