onsdag 3. november 2010

Wikipediamanisk

Selv om opptil flere artikler begynner å ta riktig så riktig form (ref. oppslaget om Hypatia) - vi lover forøvrig å komme tilbake til dette etter hvert - er det ikke slik at Wikipedia er helt som andre oppslagsverk.

Når mye skrives av velmenende amatører som kan alle detaljer, ender det fort som i følgende... eksempel om annen verdenskrig.

5 kommentarer :

Steinar Sneås Skauge sa...

Velkomen til Wikipedia! Spør meg gjerne om det er noko du lurar på. Du når meg på brukarsida mi. Eg vil tru at om du tilkjennegjev kven du er på brukarsida di, vil du merke at du får meir autoritet om det skulle verte ein disputt. (Noko det alltid vert...)

Wikipedia treng absolutt din kompetanse, så dette var gode nyhende!

Bjørn Are sa...

Takk for det;-)

For ordens skyld understrekes at det altså ikke er jeg som har ansvaret for Hypatia-oppslaget, selv om jeg på spørsmål har bidratt med noen råd.

Steinar Sneås Skauge sa...

Så du er altså ikkje peroves? Eg berre spør fordi eg er nyfiken, ikkje fordi det er noko krav å identifisere seg på Wikipedia...

Bjørn Are sa...

Nei, jeg er dessverre ikke det, men det ser ut til at han gjør en glimrende jobb uansett.

Jeg har selv måttet prioritere annet enn wiki, men har hatt såpass mange hjertesukk om innholdet at jeg kanskje burde bidratt mer aktivt selv;-)

Dette gjelder f.eks. oppslaget om biblioteket i Aleksandria som dessverre litt vel tydelig er skrevet av noen uten spesiell innsikt i temaet utover lesning av andre wiki-artikler (litt sånn typisk reprodusering av kunnskapshull).

Vi får satse på peroves der også, og jeg kan godt kommentere utkast...

Peroves sa...

Takk for gratis omtale!

Skal se om jeg får til noe om biblioteket i Alexandria også sånn etter hvert, men der ser det for meg ut til å være opptil flere løse tråder, er nysgjerrig på om/hvordan det henger i hop, så jeg kommer nok til å sette pris på råd og innspill etter hvert.