fredag 8. juli 2011

Filosofigårds på Risøya

Det er ikke helt til å komme fra at opptil flere av rapportene fra årets Skjærgårds gleder en som lener seg i denne bloggens retning.

Vi snakker ikke da om seneste innen technogospel eller tilgangen på varmt vann i dusjene, men rett og slett omfanget av filosofiske innslag.

Nå betyr nok ikke det at festivalen akkurat nedtoner music & mission, men det gir litt varme en overskyet sommerdag å få bekreftet at det som litt enkelt kan kalles den kristne grasrota i stadig større grad synes å åpne øynene for sin egen tankemessige tradisjon.

Dermed er det blitt naturlig å ha seminarer med temaer som hverdagsfilosofi i grådighetens tid ved Henrik Syse.
Seminaret handlet om hverdagsfilosofi og hvordan vi kan vise måtehold i grådighetens tid. Syse tok utgangspunkt i de syv klassiske dydene: Måtehold, mot, klokskap, rettferdighet, tro, håp og kjærlighet.
– Noen dyder trenger alle mennesker å øve seg i. Det handler om kvaliteter vi bør søke og utvikle. Det dreier seg om hvem vi ønsker å være.
Det blir ikke mye dårligere når også en såpass frisk og frittalende fyr som Morten Dahle Andersen på en serie møter markedsfører artikkelsamlingen Troverdig Tro som han var redaktør for i fjor, med flere bidrag på relativt solid nivå.

Det blir kort sagt spennende å følge med på om festivalen inspirerer flere til å bli filosofer enn misjonærer.


Skjærgårds 2011 from Skjærgårds on Vimeo.

3 kommentarer :

Anonym sa...

... og her er enda en rapport i samme retning.

Årets Skjærgårds bidrar nemlig ikke bare unge folk til å bli misjonærer og filosofoer, men faktisk også til å bli mediekritikere i god Damaris-ånd :)

Seminaret om "Hva gjør kristne når de tror - ser tv og hører musikk" med Margunn Dahle og Ingvild Hellenes ble svært godt mottatt av det unge publikummet.

http://www.sginfo.no/hva-gjor-kristne-nar-de-tror--big-top

Lars Dahle sa...

... både forrige og denne kommentar ble lagt inn av Lars Dahle (som ikke hadde en intensjon om å være anonym!)

Bjørn Are sa...

Godt å høre!

Hvor skal dette ende?!