Dermed er det godt å se at han kjører en rimelig konsekvent linje rundt ytringsfrihet og boikottaksjoner, denne gang om de stadig mer berømte Dødssyndene. Under den friske overskriften Selbekk trosser Kristen-Norge og støtter Schau kan vi lese at han gir "uventet støtte til Kristopher Schau":
"Redaktør i den kristne avisa Magazinet, Vegard [sic] Selbekk, best kjent som mannen som publiserte karikaturene av profeten Muhammed, går nå ut og gir sin
støtte til Schau, melder VG.
- Det er berettiget å drive religionskritikk i ytringsfrihetens navn. Det er et viktig prinsipp. For meg er det veldig vanskelig å støtte boikott og sensur, sier Selbekk til VG. Redaktøren mener at kristenfolket heller bør se verdien i at de syv ødssyndene nå får bred omtale i mediene.
- Programmet har ført til at det snakkes om sentrale emner i den kristne tro. Jeg kjenner mange som både har sagt og ment det samme som meg, selv om de ikke liker måten temaet har kommet opp på, sier han."Som motstander av slike boikottaksjoner (siden før Life of Brian), er det flott å se at initiativtagerne i Norge IDAG får motbør fra Selbekk. Så får vi bare håpe at noen av de som har skrevet under på boikottaksjonen kan trekke underskriften sin.
Det er ikke for sent for en omvendelse.
Ikke minst når det gjelder Aftenposten. For påstanden om at Selbekk trosser selveste Kristen-Norge er heller drøy. Selv om vi tar svakt i og regner med at ikke flere enn 10 % er "aktive" kristne, blir det totalt rundt 500 000 personer i kongeriket. Antallet som har signert boikottaksjonen er 20 000. Hvilket, i følge nyere matematiske beregninger, utført med stor og tildels utsøkt metodisk presisjon, er 4 % av norske kristne.
Men det blir vel fort slik at de kristne man ikke synes er helt på høyde i toleranse og tankekraft (slik dette til enhver tid defineres i mediakretser), er de virkelige kristne i Norge. At man overser 96 % eller flere, er da bare detaljer. Fakta er det bare å holde på noen armlengders avstand, spesielt hvis de kan skape en smule kognitiv dissonans i overskriftene.
En annen sak er at Dødssynd-episoden om Fråtseri, slik den ligger på nettet fra ca. 42:00 til 44:10 minutter, legger frem tullepåstander om Jesus, blandet med tendensiøse. Blant flere kan vi nevnte fritt sitert at
Jesus døde trolig ikke på korset, og religionsteoretikerne strides om tre ulike teorier: Døde i slaget om Masada - vandret videre til India/Kashmir der Thomaskristne har en kirke - døde i Jerusalem som en gammel mann.Flere enn religionsteoretikerne (denne kjente yrkesgruppen) vil nok dra på smilebåndet av å bli tillagt denne type kvasivitenskap. Det hadde dermed vært greit om Kristopher Schau og programmakerne sluttet med sin egen boikott av hodet.
Men kardinaldyden visdom tilhører altså neste programserie.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar